Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin, netypické účinky, migréna

4.3.2017

Dotaz

Dobry den pervitin us sem brala drive ale ne kazdi den jenom kdis bila naka akce ale bouzel par mesicu sem to brala kazdi den a pak sem zacinala brat kazdi den a i presto ze sem mnela docela velki davky tak sem normalne jedla i spala naopak sem pocitovala veci unavu i kdis sem si dala trebas 4-5 čar tak sem bila strasne unavena ale nak sem si tiho nevsimala mislela sem si ze toje normalni tak sem zacala zvisovat davky a us to zacinalo bejt horsi furt se mi zatmivalo pred ocima a krece do prstou ale i presto zvisovani davek sem furt spala i jedla normalne coz mi neslo pochopit 2 se mi stalo ze se mi zatmavilo pred ocima a malem sem odpadla ale nastesty se to nestalo a potom sem so rekla ze us stacilo a rekla sem si ze jeden to nevezmu a nakonec sem skoncila dalsi davkou ale po tydnu us sem si rekla vubec a taky ze sem to mesic nevzala a tenhle tyden bouzel us zase a mislela sem ze to bude normalni budu mit enrgii ale misto toho sem dostavala strasni bolesti hlavy a migreni a chtela bich vedet jestli je to vubec normalni a nebo jestly pervitin na moje telo neucinkuje .. a taky bi sem se chtela zeptat na dojezi protoze za 2 roki po velkich davkach sem este nigdy nemnela dojezd a jaki muzou bejt naznaki dojezdu?

32226
 

Odpověď

Dobrý den Romano,

děkujeme za Váš dotaz. Předně bych chtěla ocenit, že se Vám podařilo měsíc od pervitinu abstinovat. To chtělo jistě hodně velké odhodlání a pevnou vůli. Nyní jste pervitin opět užila a píšete, že se dostavil jiný účinek, než jste čekala.

Účinky drog včetně pervitinu na lidský organismus jsou vždy velmi individuální. To, že se nyní po pervitinu dostavila migréna místo energie, úplně normální není, stát se to ale může. Vliv mohl mít Váš momentální zdravotní stav, psychika, množství a kvalita pervitinu anebo jednoduše, že se tělo ani po měsíci ještě úplně neregenerovalo. Pokud jste i dřív při pravidelném užívání pociťovala spíš netypické účinky a měla dokonce potíže v podobě únavy, zatmívání před očima a křečí, mohlo tím tělo už vysílat varovné signály, že je pro něj pervitin velká zátěž. Proto se Vám také mohlo dařit i jíst a spát, obojí tělo při zátěži potřebuje.

Dále se ptáte, jak je možné, že jste nikdy neměla dojezd. Přemýšlím, co vlastně pod pojmem dojezd rozumíte. Obvykle je tím označován stav fyzického a psychického útlumu, někdy provázený nervozitou, podrážděností, poklesem nálady a únavou, který nastupuje po odeznění účinku pervitinu. Pokud jste se s tímto stavem nesetkala, také to nebývá běžné. Může to souviset s mírou kvality, nebo také nekvality pervitinu, který užíváte, může to být dáno nějakým individuálním nastavením Vašeho organismu, těžko hádat konkrétněji. Je ale dobré vědět, že co není, může být a platí to i u nepříjemných psychických stavů, které se většinou s opakovaným užíváním pervitinu dříve či později dostavují.

Více o pervitinu, jeho účincích a také rizicích, které s sebou jeho užívání nese, si můžete přečíst zde. Pokud by u Vás nějaké obtíže přetrvávaly i po přerušení užívání, bylo by na místě navštívit lékaře. Na závěr jen připomenu, že jediným způsobem, jak se vyvarovat nepříjemným důsledkům užívání pervitinu, je abstinence. Pokud se rozhodnete pro tuto cestu, můžete využít pomoc některého z pražských odborných pracovišť, viz mapa pomoci.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality