Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Užívá dcera drogy?

6.3.2017

Dotaz

Dobrý den, mám dceru, 17 let, má přítele, u kterého přespává z pátka na sobotu cca jednou za 14 dní, vídají se častěji. Je mi zřejmé, že nejdouspát v deset večer.. nicméně, dvakrát za sebou se teď stalo, že dvera přišla od přítele extrémně unavená, v sobotu večer si začala stěžovat na bolest břicha, pocit na zvracení, ale zvracení se nikdy nedostavilo, návaly horka a divná bolest. ano, je období viróz, ale nemůže to být nějaký následek užívání drog? nebo je to opravdu jen návrat virozy po týdnu ve škle? a pokud by to mohly být drogy,jakých dalších příznaků bych siměla všímat? Děkuju

32224
 

Odpověď

Dobrý den Zuzano,

chápu Vaše znepokojení a oceňuji, že se informujete dopředu před případným konfrontováním dcery. Přesto bohužel z těchto příznaků lze jen těžko usuzovat, o co se jednalo. Mohlo to být teoreticky jak následkem drog či alkoholu, tak nějakého akutního onemocnění či nevyspání. Pokud by dcera užívala drogy, můžete se do začátku vybavit především dostatkem informací o jednotlivých drogách a jejich účincích. Ty můžete čerpat buď na našich stránkách nebo u kolegů na tomto webu. Přesto je potřeba říct, že na každého člověka působí drogy jinak a také, že účinky po nějaké době odezní a nemuselo by být nic poznat v momentě, kdy se dcera vrací domů.

Doporučuji Vám také k pročtení tento článek kolegů, ve kterém se přímo věnují tématům čeho si všímat, co dělat, jak vést konstruktivní rozhovor a kam se případně dál obrátit, když existuje podezření, že někdo blízký užívá drogy.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality