Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Výsledky testů z krve, THC

20.3.2017

Dotaz

Dobrý den, dne 26.02.2017 mě cestou do práce chytla v autě PČR(21:50). Dali mi test na drogy a nalizal jsem THC. Jelikož trpím nechutenstvím, tak marihuanu kouřím denně, vždy ráno po práci 0.5-1g(velmi dobré a kvalitní konopí). Test byl pozitivní v 22:15 se jim to ukázalo a poslední brko jsem měl ten den po noční v 9 ráno. V 11 jsem už spal a probudil se v 20:20, něco jsem pojed a vyrazil jsem. Následně jsem jel s PČR na krev 23:10 a ted čekám na výsledky krve který už má magistrát. Moje otázka zní: může být v krvi i po 12-14h. aktivní THC ? Vím určitě, že v době jízdy jsem rozhodně pod vlivem nebyl. Popřípadně je tu nějaká možnost jak se bránit ? Od magistrátu mi dneska přišel dopis, že se můžu do 5 dní vyjádřit. Výsledky krve jsem doted neviděl, ani nevím jestli tu krev berou v potaz a dají to nějakému znalci či ne. Díky za odpověd, Marcel.

32198
 

Odpověď

Dobrý den Marceli,

aktivní metabolity THC je možné v krvi najít cca 12-24 hodin po užití. Vliv na to má ale spousta faktorů, kvůli kterým nedokážu říct, jak vyjdou Vaše výsledky testů z krve. Mohou být jak pozitivní, tak negativní. Pro posuzování toho, zda byl řidič pod vlivem drogy nebo nebyl, je výsledek těchto testů zásadní. Záleží na tom, jaké množství drogy v krvi bude testy nalezeno. Podrobné informace a limitní hodnoty psychoaktivních látek v krevním vzorku najdete v TOMTO článku.

Možnosti případné právní obrany můžete probrat s pracovníky této bezplatné drogové právní poradny A.N.O., kteří se na podobné případy specializují.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality