Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Přijímačky a testy na drogy

23.3.2017

Dotaz

Dobry den, 3.4. Jdu na vyšetření do vojenske nemocnice v Praze kvuli prijeti na univerzitu obrany. V poslednich dnech jsem uzival amfetamin a ted ethylfenidát, pred nějakou dobou ketamin. Nejčastěji nosem. 23.3. jsem mel posledni davku ethylfenidátu. Marihuanu jsem mel naposledy 19.3. Je mozne, ze lékaři zjisti at uz z odberu krve ci moci nebo pri kontrole nosni přepážky? Psycholog se me urcite bude ptat jestli jsem nejake drogy zkousel, mam odpovedet ze ne i kdyz mi na neco prijdou? Popripade na nosni přepážku bych mohl odpovědět tak, ze ji mam poskozenou z boxu a MMA nebo z plavani? A jak dlouho ve me zustanou stopy drog? Muzu urychlit vyloučení behem ci větší zatezovou aktivitou? Predem dekuji za odpověď.

32194
 

Odpověď

Dobrý den,

od posledního užití budete mít tedy minimálně 12 dní. Doby detekce najdete přehledně zpracované v těchto tabulkách. Protože se nejednalo o jednorázové užití, počítejte raději s horní časovou hranicí. U pervititnu a ethylfenidátu by měla být doba detekce cca do 5 dní. U marihuany je to v moči až 30 dní. Uvedené lhůty však nikdy nejsou jednoznačné, protože vše ovlivňují individuální faktory, jako je rychlost metabolismu, množství a síla látek, frekvence užívání atd.

Pro urychlení odbourání psychoaktivních látek z těla neexistuje žádný univerzální návod. Jen nepatrně může napomoci zvýšení fyzické aktivity, dostatek spánku, jídla, pití čistících či zelených čajů, případně sauna.

Co se týče poškození či zjizvení přepážky, tak poranění od boxu, MMA či z plavání bude vypadat spíše odlišně. Drogy přepážku "naleptávají" a rozdrobují, případně v ní díky nim vznikají otvory.  Lékař příčinu obvykle umí rozpoznat. Na druhou stranu ale ani nemusí přepážku kontrolovat.

Lhaní u psychologa spíše může vše zkomplikovat, pokud by testy na drogy vyšly pozitivně. Těžko ale předvídat průběh rozhovoru a možné důsledky. Proto rozhodnutí, zda povíte pravdu, je vždy na Vás.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality