Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Manžel užívá pervitin

14.4.2017

Dotaz

Dobry den.Mam dotaz muj manzel bere pervitin .Porad lze ze nebere ale bzdycky najdu doma strikacku a sacky prazdne od drog .porad neni doma i tyden a jako by nic nikdy neda vedet ze neprijde domu a ja sem stoho uz psychycky vycerpana .Nevim co mam delat .A penize s prace utraci a doma sotva mame na zivobyti jak se o tom zminim tak po me rve jenom.Muzete mi poradit .Dekuji s pozdravem XXXXXova

32157
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za oslovení naší poradny. Je pochopitelné, že už jste z celé situace psychicky vyčerpaná, když Váš muž na několik dní zmizí, nemáte o něm žádné informace a nejde s ním o jeho braní mluvit.

Takto na dálku přes internet nejde obsáhnout celou komplexní pomoc tak, jak ji mohou poskytnout odborníci naživo. Také vzhledem k náročnosti celé situace, utrácení a častému lhaní Vašeho manžela bych Vás chtěl především podpořit, abyste navštívila některé z drogových nebo adiktologických center ve Vašem kraji, kde můžete vše probrat přímo s odborníkem na závislosti a naplánovat spolu s ním další kroky. Do Vašeho města jezdí jednou týdně terénní pracovníci, se kterými je možné si domluvit osobní schůzku, případně můžete navštívit poradenské místo v Novém Jičíně. Další variantou je celou věc probrat po telefonu. Můžete se ozvat například kolegům z Kontaktního a poradenského centra Frýdek-Místek na číslo: 606 694 244. Kontakty na další služby ve Vašem kraji můžete hledat na této Mapě pomoci.

Lidé se v podobných situacích obvykle zaměřují např. na mapování vlastních limitů (hranic) pomoci blízké osobě, tedy co jsou ochotni ještě zvládnout a co už ne a také na komunikaci s blízkým, aby pochopil, že je vše opravdu vážné a že není možné za stávajících podmínek takto pokračovat.

Na závěr mohu doporučit důkladné vyzbrojení se základními informacemi a texty na téma jak lze bojovat s potížemi se závislostí a jak se jim do budoucna postavit.

Držíme Vám palce! Poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality