Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Jak dopadnou testy?

15.4.2017

Dotaz

Dobrý den, V 17:00 jsem podstoupil krevní a močové testy na přítomnost zakázaných látek (kontrola PČR). Předchozí den jsem byl na akci, hodně jsem pil alkohol. Dechová zkouška na alkohol byla negativní, bohužel jsem nalízal amfetaminy (nebo metamfetaminy). Jsem si vědom, že jsem užil 2x 1/2 extáze. První kolem 23:00, druhou poté kolem 1:00. Tedy 16 hodin před testem. Extáze nebyli nijak silné a po 2 hodinách jsem necitíl žádný efekt. Chci se zeptat, je možné, že krevní testy budou podlimitní? Jsem muž 29 let, 75 kg 180cm. Domnívám se, že mám rychlí metabolismus. Spal jsem, jedl jsem jídlo.. necítíl jsem se ovlivněn k řízení motorového vozidla...přeci jen to bylo 16 hodin od užítí a množství bylo malé.. Znáte nějaké osoby, které v podobné sitaci byli podlimitní? Bez ŘP mi bohužel vzniknou existenční potíže.... Díky za informace

32154
 

Odpověď

Dobrý den,

v podobných situacích je složité odhadnout, jak dopadnou krevní testy. Ve hře je mnoho faktorů, kvůli kterým nedokážu předpovědět výsledek ani ve Vašem konkrétním případě. Máte pravdu v tom, že ve Váš prospěch hraje to, že jste užil nejspíš malé množsví, od užití k testu uběhlo už 16 hodin a mezitím jste spal a jedl. Je tedy možné, že krevní testy budou podlimitní, ale nelze na to bohužel spoléhat.

Mezitím když budete čekat na výsledky, můžete ještě oslovit přímo právníky z drogové právní poradny A.N.O. Kdyby v souvislosti s testy nastaly nějaké potíže, mohou Vám zde poradit, jak postupovat z právního hlediska. Můžete se s nimi spojit i telefonicky a vše je bezplatné a anonymní.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality