Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Antidepresiva a alkohol

15.4.2017

Dotaz

Dobrý den, Je mi 18 let a už od svých 15 beru Asentru na panickou poruchu. Nejdříve jen 50 mg, poslední cca 3 roky 100 mg 1x denně. Vzhledem k tomu, jak brzo jsem asentru začala brát a taky kvůli tomu, že jsem ze začátku byla ráda, že vůbec zabrala, jsem na alkohol ani nic jiného neměla pomyšlení. Poslední dobou ale občas přemýšlím o tom, co by se stalo, kdybych si trochu dala. Když chodím s kamarády na party nebo do klubu, jako jediná střízlivá se tam občas trochu nudím. Nejvíc, co kdy mám je jedna plechovka takových těch ovocných piv se skoro nulovým obsahem alkoholu. Co by se stalo kdybych si dala pár skleniček vína nebo 1 pivo s normálním obsahem alkoholu? Snížilo by to nějak poznatelně účinky prášku a měla bych nějaké vedlejší účinky? Děkuju za odpověď

32153
 

Odpověď

Dobrý den Týno,

naše poradna se specializuje na problematiku ilegálních psychoaktivních látek (drog), téma léků a alkoholu je tak již bohužel mimo naše odborné zaměření (viz pravidla poradny). Budete-li chtít detailní informace doporučujeme přímo oslovit Vašeho lékaře či některou z online lékařských poraden (např. TUTO).

Rozumím tomu, že se mezi kamarády nudíte jako jediná střízlivá. O to víc oceňuji Váš zodpovědný přístup k léčbě a že si informace zjišťujete dopředu. Za nás Vám mohu alespoň stručně napsat, že se obecně alkohol při užívání antidepresiv nedoporučuje. Přímo u typu antidepresiv SSRI by ovšem ovlivnění účinku alkoholem (a nežádoucí efekt) nemělo být tak výrazné jako u jiného typu antidepresiv.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality