Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Odebraný ŘP

17.4.2017

Dotaz

Dobrý den, včera mi byl odebrán řidičský průkaz. Nadýchal jsem 0.65 promile a poté mi dali test na drogy který byl pozitivní na marihuanu ale úplně minimální červená čárka. Poté se jelo na krev. Ten den jsem si potáhl jen jednou od kamaráda z jointa jinak jsem tak 14 dni nekouril marihuanu dam si jen tak jednou za čas jedno potahnuti a zrovna v ten den jsem si potahl od kamaráda. Otázka zni: jestli na rozboru krve najdou minimální množství který se někde řešit a nebo to vyhodnotí jako že jsem byl pod vlivem marihuany a do toho pod vlivem alkoholu což bude takyeseter málo ale za to mi asi řidičák odeberou. A kdyby se prokázal alkohol což asi jo plus marihuany jaký mě hrozí trest ? A můžu v tomhle případě pak žádat o zkrácení trestu na polovinu? .díky za odpoved

32150
 

Odpověď

Dobrý den,

právní poradenství je bohužel na okraji odborného zájmu naší poradny, proto doporučuji oslovit s Vašimi dotazy přímo bezplatnou anonymní drogovou Právní poradnu A.N.O. (je možné jim zavolat nebo napsat email). Tématům řízení pod vlivem se věnují dlouhodobě.

Za nás Vám mohu nabídnout pouze stručné odpovědi na dílčí otázky. Co Vám hrozí můžete najít v TOMTO textu. Souhlasím s Vámi, že alkohol bude v krvi nejspíš prokázán. U marihuany je to otevřené a vše bude odvislé od konkrétních hodnot metabolitů THC v krevním vzorku. Bude-li výsledek pod 2 ng/ml aktivních THC metabolitů v krvi (což je vzhledem k ojedinělému užívání a jednomu potáhnutí hypotetické možné), tak se na Vás bude pohlížet jako na neovlivněného jejím působením. Je však dobře, že jste na krev jel, protože jinak byste byl rovnou posuzován tak, že jste byl pod vlivem THC. Takto máte alespoň šanci, že výsledek rozboru krve bude pod zmíněné 2 nanogramy.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality