Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Řízení pod vlivem, držení drog

22.4.2017

Dotaz

Dobrý den, dne 16. 4. mi byl odebrán ŘP za řízení pod vlivem návykové látky. Na krev jsem jela. Výsledky ještě nevím. Dále u mě byl nalezen pytlík s cca gramem Amphetamin/Metamphetaminu. Prosím o radu, jak mám postupovat, aby následky byly co nejmenší? Pomůže mi, když si vezmu právníka? Zastavili mě cca 200 m od domu. Po pozitivním testu, se mi podařilo je přesvědčit, že nenecháme mé auto stát na tak frekventovaném místě. Jeden si sedl vedle mě a nechal mě odřídit domů. Druhý jel za námi služebním vozem. Ještě ke všemu mám 2 měsíce propadlou technickou. Takže jsem řídila pod vlivem, bez ŘP, bez technické, ale s policajtem na místě spolujezdce. A je velmi pravděpodobné, že jim někdo dal tip. Sledovali mě od domu mého přítele. Cestou na krev jeden říkal, že chce zkusit povýšení...Předem moc děkuji za radu.

32142
 

Odpověď

Dobrý den,

určitě bude pro Vás lepší, když vše konzultujete přímo s právníkem. V naší poradně bohužel právníci nejsme, ale můžete kontaktovat tuto právní drogovou poradnu A.N.O., kde Vám zdarma a anonymně poradí profesionálové, kteří se na danou oblast specializují, přičemž konzultace je možná osobně či po telefonu.

Co se týče řízení pod vlivem, obsáhlé informace můžete najít v TOMTO článku. Každopádně je dobře, že jste s policií spolupracovala a jela na krevní testy. Přesto pokud bude výsledek pozitivní, bude věc řešena nejspíš jako přestupek. A informace ohledně držení drog najdete v TOMTO článku. Pokud se jedná o méně naž 1,5g metamfetaminu, případně méně než 2g amfetaminu, je ve hře opět přestupek. Ovšem netuším, z čeho Vás vlastně policie obvinila a jakou roli mohou hrát okolnosti, o kterých píšete, to včechno bude také lepší probrat přímo s právníkem.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality