Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

MDMA, testy policie

26.4.2017

Dotaz

Dobrý den, občas si vaši poradnu pročítám a teď mi nedalo se nezeptat. 1) Dočetl jsem se zde, že policisté při kontrole dělají kromě stěrů slin i stěry potu, je to vážně pravda? O kolik % jsou spolehlivější? 2) Jsem občasný uživatel MDMA, jak ve formě prachu, tak i tablet, kterou si dám jednou nebo maximálně 2x za měsíc v rozmezí od 1 po 3 tablety, řekněme 600mg z pátka na sobotu dokážu spořádat. Mám cca 70kg. Vím, že je to zde častá otázka, ale je možné, aby se z tohoto množství policistům při kontrole například 3 dny po požití objevily pozitivní čárky na testu? Zjistil jsem si, že pokud ano, je lepší s nimi dál podstoupit krevní odběry v nemocnici, kde zjistí přesné množství v těle. Dávám si po akcích cca 3 denní pauzu od volantu, abych s tím měl co nejmenší problém, protože prý se v určitém množství krve měří, kolik drogy v ní je. Myslím si, že po 3 dnech už by tam mělo být tak malé, nebo aspoň minimální množství, že bych se eventuálnímu snad mohl vyhnout, mám pravdu? Jinak bych vám chtěl poděkovat a říct, že to děláte dobře. Hezký den :)

32133
 

Odpověď

Dobrý den,

díky za dotaz i za ocenění naší poradny. Testy, které dělají policisté, mohou být ze slin i z potu, záleží, které testy zrovna které oddělení používá. Oba testy fungují v podstatě stejně a oba jsou stále pouze orientační. Přesný je pouze laboratorní test z krve, který dokáže odlišit, zda byl člověk pod vlivem návykové látky anebo ji pouze někdy v minulosti užil a už pod vlivem nebyl.

Co se týče MDMA, ve slinách i potu se drží pouze cca 24 hodin. Po 3 dnech od posledního užití je tedy její zjištění těmito policejními testy vysoce nepravděpodobné. Pokud by test vyšel pozitivně a řidič by chtěl dokázat, že pod vlivem již není, je opravdu potřeba si vyžádat laboratorní testy z krve, kde se zjistí skutečné množství. Toto množství se pak posuzuje podle tabulky viz TENTO článek. Každopádně třídenní pauza od řízení je zodpovědná jak vzhledem k výsledkům testů, tak obecně vzhledem k bezpečnosti.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality