Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Opakovaný nájezd, rektální aplikace

26.4.2017

Dotaz

Dobrý den, v sobotu kolem 8 jsem dala 0,5 cary perniku,pote jeste kolem 3 rano 1,5 cary a obe davky jsem uzila rektalne. Behem dne jsem pak mela dve kavy,ale uz nic jineho. Slapalo mi to tak do 2 do odpoledne,pak prisla klasicka unava. V 11 vecer uz jsem spala a v 5 rano se vzbudila a uz neusnula,sla jsem do skoly a normalne fungovala,byla jsem mnohem akcnejsi nez normalne a vecer jsem pak citila i najezd a zaclo mi to znovu slapat,jak kdybych si prave dala,velka potreba komunikace,pohybu,fakt jak normalni stav a i kdyz jsem zhasla a snazila se spat tak jsem usnula az v 5 rano a spala tak do 8 bez toho aniz bych byla nejak vyrazne unavena,ale ten den uzjsem nemela zadne stavy a vecer jsem sla normalne spat. Opakuju,ze naposled jsem mela v sobotu v noci od te doby nic a jeste v pondeli to slapalo.. Jsem zvykla davat spis nosem,ale i tak to mnozstvi bylo moc male na to aby mi slapalo 3 dny. Tak se chci zeptat cim by to mohlo byt? Nikdy se mi to nestalo. Diky za odpoved.

32131
 

Odpověď

Dobrý den,

sliznice, přes kterou se látka vstřebává, má ve střevě mnohem větší plochu, proto stačí i menší množství k dosažení obdobného účinku. Co se týče opakovaného nájezdu - v relevantní literatuře věrohodné informace nejsou. Vše je navíc hodně individuální a subjektivní. V diskuzních fórech uživatelů se objevují údaje, že stav po rektálním užití trvá déle, než je běžné. Je tedy možné, že i Vám trval stav po rektální aplikaci déle, než při užití nosem.

Zároveň je třeba zmínit, že i při rektální aplikaci je třeba dodržovat zásady bezpečného braní - dávat menší množství a nesdílet náčiní, protože i skrze stříkačku bez jehly se jde nakazit žloutenkami typu A, B i C a HIV, z toho důvodu, že i při opatrnosti a použití lubrikačního gelu či vazelíny může dojít k (mikro)poranění velmi prokrvené sliznice.

O alternativní aplikaci, včetně rektální, vyšlo také číslo II/2015 časopisu Dekontaminace, více informací můžete nalézt tam.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality