Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Je možná tak vysoká hodnota?

26.4.2017

Dotaz

Dobrý den. Byl jsem pravidelný kuřák marihuany. Okolo 2 hodiny ráno jsem si dal malého pista před spaním, druhy den mě chytili okolo 9 večer a na krev jsem šel okolo 24:00, takže cca po 22 hodinách užití látky. Sebrali mi papíry a čekám na rozsudek a prý to vypadá špatně, ze mám prý okolo 200nakych aktivních jednotek. Je to vůbec možné mít po tak dlouhé době 200 aktivních jednotek? Nejedna se o nějaký trik? Rikaly mi, abych se v tom dal nestoural a bude to jen na půl roku a když budu a budu chtit znalce, tak mužů přijít o ridicak i na dyl. Nikdy predtim jsem žádný problem nemel a hlavně mám svědomí čistý, ze jsem v ten den opravdu nehulil, tak proč mi papíry chtějí sebrat a je opravdu možné po 22 hodinách tam mít 200aktivnicj jednotek? Děkuji za odpověď a případně radu jak se mám zachovat.

32129
 

Odpověď

Dobrý den,

ohledně rady jak postupovat, doporučuji oslovit přímo kolegy z anonymní drogové Právnní poradny A.N.O., která se specializuje na právní problematiku v souvislosti s užíváním psychoaktivních látek (je možné jim zavolat, napsat nebo si domluvit osobní konzultaci). V naší poradně nemáme k dispozici právníka.

Za nás Vám mohu pouze obecněji napsat, že nám zní 200 aktivních jednotek také podezřele (obzvláště po téměř 22 hodinách od užití). Je ale otázkou, co jimi má PČR vlastně na mysli. Pokud by se snad jednalo o hodnotu návykové látky v krevním vzorku (ng/ml), tak by šlo o velmi vysoké číslo, jelikož limitní hodnota pro řízení pod vlivem je od 2 ng/ml výše.

Aktivní metabolity z těla mizí obvykle po 12 - 18 hodinách. Je proto dobře, že jste jel na krev, protože rozbor spolehlivě prokáže, zda se jednalo o neaktivní nebo aktivní metabolity a jaké bylo jejich přesné množství. Zda by Vám pomohlo přizvat znalce a jak se zachovat Vám také doporučí ve výše uvedené právní poradně. Další variantou je zavolat přímo do toxikologické laboratoře, kde Vám test dělali a informovat se o tom, co rozbor krve ukázal.

Více informací (i ohledně případných sankcí) najdete v TOMTO článku.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality