Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Co se může stát z právního hlediska?

4.5.2017

Dotaz

Dobrý den rád bych se zeptal zda je možné když jsem před 2 měsíci kouřil trávu zjistit že jsem ji užil..... protože jsem psal kámošce jestli by nezakouřila(ze srandy) a její matka to nahlásila na policii tak bych se rád zeptal co se mi může stát z právního hlediska.. Děcák? prosím odepište mi na email děkuji =)

32120
 

Odpověď

Ahoj,

kvůli anonymitě nevidíme emaily lidí, co nám vkládají dotaz do poradny. Pokud si ho zadal do formuláře při psaní dotazu na našich stránkách, pak Ti přijde odpověd automaticky i na email. Pokud ne, bude odpověď jenom na našich stránkách.

Po dvou měsících už marihuanu v těle testy nenajdou. Snad jedině, pokud by dělali test z vlasů a i to je spíš nepravděpodobné. Viz naše tabulky Testy na drogy.

Na to co hrozí se můžeš zeptat v anonymní bezplatné Právní poradně A.N.O., kam můžeš napsat email nebo zavolat. Vyznají se v tom. My v poradně nemáme právníka. Určitě budou vědět víc taky na Lince bezpečí, kde se s podobnými problémy setkávají často. Tam můžeš zavolat taky anonymně (mohli by vědět, jak obvykle policie postupuje, zda se věco řeší domluvou a co Tě pravděpodobně bude čekat).

Za nás můžu napsat, že "děcák" nebo "diagnosťák" nebývá prvním řešením. K tomu dochází až pokud nezletilý porušuje opakovaně zákony a domluvu s rodiči a za větší prohřešky. Co může hrozit, je kontaktování Tvých rodičů, případně školy a OSPODu. Tam mohou nastavit podmínky a spolupráci tak, abys prokázal, že se to nebude opakovat. Každopádně pokud s Tebou kamarádka trávu nekouřila a to, že Ti trávu nenajdou v testech, může hrát ve tvůj prospěch.

Držíme palce!

Poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality