Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Alternativy LSD

23.5.2017

Dotaz

Zdravím. Chtěl bych se zeptat na "nové" náhražky LSD. ALD-52, 1P-LSD, AL-LAD, ETH-LAD. Zajímalo by mě, jestli jsou zaznamenány nějaké dlouhodobé vedlejší účinky, nebo nějaký negativní dopad. Drogy sem vyzkoušel a kombinoval skoro všechny (respektivě pro mě dostupné). Poslední experiment (radoby"candyflip") který spočíval v asi 130-170 mg MDMA a dvou "tripu" 1P-LSD (2x100mcg). Na tomto výletě sem byl asi dva měsíce zpátky. Trip trval abnormálně dlouho, asi 26 hodin než sem usnul.. Od té doby sem "čistý" ale někdy když usínám,(mezi usínáním a spánkem) slyším jemné potiché pískání v uších. A v hlavě mám pocit jakoby mi najížděli nějaké halucinogeny. Myslíte si, že to může být pořad nějaky dojezd s onoho posledního "výletu" ? Popřípadě nějaký dlouhodobý účinek alternativního LSD ? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Dave.

32091
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Důvěryhodné informace týkající se dlouhodobých účinků zmíněných halucinogenů se nám nepodařilo dohledat. Je možné, že výzkumy nagativních dopadů dlouhodobého užívání těchto psychoaktivních látek zatím neproběhly. Nicméně stejně jako LSD a podobná psychedelika nezpůsobují fyzická poškození v těle či mozku, zasahují především do psychiky člověka. Lze tedy předpokládat, že mohou u člověka s predispozicemi sloužit jako spouštěč psychických potíží a onemocnění (psychotické stavy, deprese, schizofrenie a podobně).

Težko takto na dálku soudit, zda stav, který popisujete, souvisí přímo s kombinací látek na Vašem posledním výletě, dlouhodobým užíváním alternativ LSD nebo je případně způsoben nečím úplně jiným. Může se také jednat o takzvaný „flashback". Tento stav se objevuje i po delší době od užití nějakých psychoaktivních látek a je charakteristický krátkými změnami vnímání a pocitem, že je člověk opět pod vlivem nějaké látky. Pokud by se opravdu jednalo o flashback, tak ten by měl postupem času přirozeně vymizet. Někdy se také mohou vyskytnout tzv. HPPD (halucinogeny navozené perzistující poruchy vnímání) což jsou hlavně vizuální poruchy.

Pokud by tyto stavy pokračovaly a působily Vám potíže, můžete vyhledat odbornou pomoc u lékaře, případně psychologa.

Zdraví poradna EXTC

 

 

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality