Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Marihuana a početí dítěte

25.5.2017

Dotaz

Dobrý den, jsem moc ráda že sem po dlouhém hledání našla tyto stránky. Přečetla jsem zde spousty dotazů a spousty moc pěkných odpovědí. Proto píšu také. Můj dotaz směřuje k tématu (drogy a těhotenství, plánované dítě) Kouřím trávu cca 7 let denně ve větším množství ale poslední 2 roky pravidelně 1x denně vždy před spaním. S přítelem plánujeme miminko, co v nejbližší době. Přestat kouřit marihuanu je opravdu těžké (Miluji chut i stav). Ale při pomyšlení na dítě které chci mít jsem se ze dne na den všeho zbavila, je to jen týden co nekouřím (musím znovu podotknout že je to opravdu těžké ale dá se to vydržet!!! ). V životě sem nikdy žádnou tvrdší drogu nezkusila, pouze marihuanu a tabák což za drogu nepovažuji. Moc mě trápí představa že bych mohla Já jako budoucí matka dítě ohrozit, že by bylo poškozené (nevím za jak dlouho zcela zmizí THC z těla) A kdy by jsme se mohli snažit o početí dítěte bez možného rizika. Předem děkuji za Vaši odpoveď .... niky

32085
 

Odpověď

Dobrý den,

velmi nás těší, že ve Vás předešlé odpovědi vzbuzují důvěru se na naši poradnu také obrátit s dotazem, za který děkujeme.

Oceňujeme, že berete plánované rodičovství zodpovědně a dokázala jste po 7 letech kouření trávy přestat ze dne na den. Pokud by Vás zajímaly tipy a rady ohledně abstinence od kouření marihuany můžete se podívat na TUTO stránku.

Po ukončení pravidelného kouření zmizí stopy THC z těla přibližně do 30 dnů (déle se drží pouze ve vlasech). Aktivní metabolity marihuany jsou v těle maximálně v rámci několika dnů od posledního užití. Jako bezpečnou dobu detoxifikace organismu od psychoaktivních látek před početím, lze považovat 2 týdny a déle. Poté by mělo být početí v tomto směru bez rizika.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality