Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Posouzení situace

2.6.2017

Dotaz

Po půl noci jsme přijeli na místné benzinku a vzápětí za námi stála místní policie s majáky a začala kontrolu. Nejdříve si vzali od řidiče a mne spolujezdce a další kamarád seděl na zadní sedačce a i ten byl požádán o O.P. Poté vyzvaly řidiče aby se podrobil dechové zkoužce - negativní a tak vytasily test na drogy, poslali ho sednout do auta a ihned podali test i mě spolujezdci 16 let /mě test na alkohol neg./ při podávání testu se mě zeptali zda vím proč mi ten test na drogy davají, ja odpovědela že nevim , a jejich odpověd zněla: no když ti je 16 let ....... Mezi tím probíhal test řidiče někde mimo nás a k tomu se asi připojil i muj test . Poté policisté přišly k našemu autu a mně ukázaly test s nějakou čárkou když pod tím testem svítily baterkou a prosvětlovalyho a jinak snim manipulovali. Druhý spolujezdec nebyl testován. Mě řekli at si sednu do policejního auta a řidič žádal o krevní test a sedl si zamnou. Poté jsme jeli k nám domů , nechali mě sedět v autě a asi jednu a půl až dvě hodiny mezi tím asi hovořili s mámou. Já jsem byla vyzvána až po příjezdu záchranné služby - kdo ji volal přesně nevim snad policie a doktor mě prohlédl změřil tlak a poslechl srdce a řekl že na krev nemusím. Opis objektivní nález : Orientovaná , spolupracuje , hlava krk bez patol, zzornice izokol 3mm , plíce alveol , srdce akce prav, fční systš , břicho klidné dk bez otoku. Opis Diagnoza : F160-poruchy způsobené halucinogeny-akutní intoxikace. Pacient ponechán na místě. podpis lékaře . Znovu uvádím mi je 16 let. Policie prováděla test bez souhlasu a přítomnosti rodičů. Prosím o posouzení celé situace a jak se bránit nebot policie informovala soc.odbor,školu, a rodiče bez prokazatelných důkazu. Děkuji.

32076
 

Odpověď

Dobrý den,

díky za napsání do naší poradny. Vzhledem k faktu, že se nespecializujeme na právní poradenství ani nemáme v týmu právníka, bych Vám doporučil kontaktovat kolegy z anonymní bezplatné drogové Právní poradny A.N.O., která se přímo specializuje na právní témata ve spojitosti s oblastí drog. Můžete jim zavolat na telefon 736 760 701 nebo napsat email na: ppano@asociace.org (případně si domluvit konzultaci) a zeptat se na optimální postup a na konkrétní možnosti právní obrany.

Za nás Vám můžeme alespoň stručně napsat, že až rozbor krve může spolehlivě potvrdit nebo vyvrátit užití konkrétní látky - k tomu dávají souhlas zákonní zástupci nezletilého. Neznáme však všechny právní okolnosti ani průběh situace, komlexnější posouzení můžete tedy získat ve výše uvedené poradně.

S pozdravem poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality