Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Nepříjemné projevy několik dní po marihuaně

7.6.2017

Dotaz

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. V pátek večer jsem s kamarády stanoval, pili jsme a hulili mariuhanu v jointu , celkem dost silnou, udělali jsem i taborak takže bylo dost teplo, dal jsem si dva silné šluky a vše vpoho. Den na to jsem se citíl v pohodě tak jsem se rozhodl že si ještě dám, tedy jsem si nějak odpoledne dal ještě jednoho prda ze sklenenky a stále nic špatného jen příjemne stavy. Večer ten samí den jsem si dal teda ještě jednoho slabého šluka a šel jsem spát.V neděli se probudím a celý den vpoho. další den ráno také vše vpoho, nachystám se, jdu do školy a najednou ve škole se mi začne točit hlava, cítím se utlumený a dost se směju se uplným blbostem a cítím se trochu dezorientovaný jako kdybych hulil,(ještě bych rád dodal že jsem celkem začátečník v hulení) myslel jsem si že mi to prostě pretrvalo tak jsem to neřešil. Jakmile skončila škola a já byl doma, byl jsem najednou zase vpoho celý zbytek dne. Jdu spát, ráno se probudím a znova, rano vpoho, ve škole mám stavy a tentokrat i když dojdu domu tak učinek prebývá celý den. Další den (dnes ve středu ,4 dny od hulení ) porád cítím motavost, utlumenost a začínám se obávat, jak dlouho tenhle učinek ještě přetrvá.

32072
 

Odpověď

Ahoj Tome,

chápu Tvé obavy, není to přeci jen běžné, aby účinky marihuany přetrvávaly takhle dlouho po užití. Na druhou stranu je ale klidně možné, že to ještě s užitím marihuany souvisí. Každý člověk je jinak citlivý a různí uživatelé popisují různě dlouhou dobu, po kterou na sobě ještě cítí vliv drogy. Konkrétně marihuana zůstává v těle delší dobu po užití, takže u ní to platí dvojnásob. V Tvém případě navíc hraje roli i Tvůj věk, kdy je člověk citlivější na různé látky, a také to, že marihuana byla silná. A projevy bývají podobné, jaké popisuješ - motavost, utlumenost, dezorientace.

Přesto, pokud by vše ještě trvalo v době, kdy k Tobě dorazí tato odpověď, bude už lepší navštívit lékaře, aby mohl zjistit, jestli se nejedná o jiné potíže. O užití marihuany mu říkat nemusíš, pokud nechceš aby informoval Tvé rodiče. Užívání marihuany ve Tvém věku je totiž poměrně rizikové vzhledem k tomu, že tělo a hlavně mozek se ještě vyvíjí. Důležité informace o marihuaně můžeš najít ZDE.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality