Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin, craving, co pomáhá?

8.6.2017

Dotaz

Dobrý den, v průběhu noci jsem kouřil pervitin přez alobal, přehnal jsem to a již vím co to umí. Celý den jsem měl bolesti břicha a příšerné ucho v puse a nebyl jsem schopen mluvit nijak nahlas a dlouho souvisle. Co pomáhá ke zlepšení stavu nebo pročištění organismu? Zatim piju jenom čistou vodu, moc nejim protoze se mi i scvrkl žaludek a moc se toho do mě nevejde. Dal bych se chtěl zeptat čím, nebo jak se dají zmenšit zorničky mám je strašně velké? Na první pohled to jde poznat že jsem neco měl. Jsem mladý a udělal jsem velkou hloupost, už to nechci brát, ale myslím furt na ten pocit když jsem si ho vzal jaký to bylo, jak se da proti tomu bránit? Vůli mám ale ne takto silnou. PS: kamrad co vám nabízí drogy není kamarád Děkuji za odpověď

32070
 

Odpověď

Dobrý den Ondro,

díky za dotaz. Asi Váš příliš nepotěším, ale na zlepšení stavu pomáhá především dostatek času na regeneraci, dodržování zdravé životosprávy (včetně spánku, jídla a dostatku tekutin), pozvolná a příjemná fyzická aktivita, doplňování minerálů a vitamínů (nejlépe v přírodní formě) a především důsledné vyhýbání se dané látce.

Co se týče zorniček. K jejich zúžení by opět mělo pozvolna dojít časem, jde obvykle o běžnou reakci na užití metamfetaminu.

Velmi důležitá je Vaše otázka týkající se opakovaného přemýšlení nad pocitem "jaký to bylo, když jsem si vzal". Odborně se těmto stavům říká craving neboli bažení a jde o základní součást mechanismu utváření psychické závislosti, který je u pervitinu poměrně silný. Bojovat se proti němu dá např. formou těchto základních rad (za marihuanu je možné snadno dosadit pervitin) a také tím, že se o své pocity podělíte někomu, komu důvěřujete (z řad neuživatelů) a kdo nemá tendence dělat ukvapené závěry. Pokud by se snad nikdo takový ve Vašem okolí nenacházel, je možné vše probrat přímo s odborníkem, který se věnuje uživatelům drog, viz tato Mapa pomoci.

Držte se. Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality