Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Přestane to?

9.6.2017

Dotaz

Dobrý den,měl bych dotaz.Zhruba rok užívám drogy,začalo to pervitinem,který jsem ze začátku bral tak 1za měsíc,někdy jsem ho měl i 1za 3měsíce.Potom jsem ho bral snad každý víkend na různých akcích(párty)potom už mi přišlo že jeden den je málo a vydržel jsem fetovat třeba celý víkend.Potom jsem na párty začal pervitin mixovat s extází nebo s MDMA+nějaký alkohol samozřejmě a i marihuanu.Později jsem zvládl dát třeba půl gramu perníku 2koláče alkohol a vyhulil sem gram a pul marihuany.Ted se snažím být čistý.Už jsem čistý měsíc ale mám takové divne stavy.Například mám křeče v nohách,furt se mi potí ruce jakoby jsem byl furt na piku a navic se mi strasne klepou ruce.Někdy sem měl snad i paranoidní stavy.To bývalo spíše na párty když jsem byl fakt za moc,zdalo se mi ze si mě lidi natáčí na telefon.Chtěl bych vědět jestli ti křeče,pocení a to klepání rukou přestane samo nebo jestli mám vyhledat odbornou pomoc.Díky za vás čas a doufam že mi poradíte

32069
 

Odpověď

Dobrý den File,

díky za důvěru v naší poradnu. Doufám, že v době, kdy dostáváte tento mail, je Vám již o něco lépe a zdravotní potíže, které popisujete ustupují.

V opačném případě bohužel nevymyslíme nic chytřejšího než podstoupení přímého vyšetření u obvodního lékaře, který vše může podrobněji zvážit a nasměrovat Vás případně dále (např. na neurologii). Faktem je, že kombinace více látek dohromady zvyšuje riziko podobných obtíží; dalším obecným problémem může být nevyzpytatelnost substancí, které jste užil (jejich složení se může měnit, mohou obsahovat neznáme substance - např. náhražky MDMA atp., jejichž účinek na organismus není odzkoušený a může mít v některých případech svá rizika).

To samozřejmě nic nemění na již zmiňovaném faktu, že pokud se křeče, pocení a klepání rukou výrazně nelepší, je bezpečnější zajít přímo za lékařem. Pochopitelně také dává smysl se nadále všem těmto látkám vyhýbat a dávat na sebe pozor.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality