Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin, přítel

11.6.2017

Dotaz

Dobrý den mám dotaz.obcas si s přítelem dáme pervitin...ale vážně jen občas.po tom co si dáme si třeba i 5hodin povídáme...dojdou nám cigarety ttak mi řekne že pro ně dojde benzínu máme cca 10 min od baráku.rekne mi že přijde hned ale trvá to třeba i 5-6 hodin než přijde ;( telefon nechá doma protože mi tvrdí že hned je doma..ale není..nevím co si mám myslet?když přijde řekne mi jen že se někde sekl a nic víc... nestává se to často ale občas jo..nevím co mám dělat děkuji za radu

32066
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Píšete, že občas s přítelem užíváte pervitin. Někdy se Vám stává, že přítel vyrazí pro cigarety a následně se nevrátí za chvíli, jak sám říkal, ale až po delší době, cca 5-6 hodin. Nemívá s sebou telefon, kam byste mu mohla zavolat. Přítel Vám situaci vysvětluje tak, že se jen někde sekl a vy nyní nevíte, co máte dělat.

V tomto případě je takto na dálku opravdu velmi obtížné hádat, co se s Vaším přítelem děje, když se dlouho nevrací. Po užití pervitinu někdy dochází k tzv. zásekům, kdy se člověk na velmi dlouho dobu (klidně několik hodin) "zastaví" u nějaké činnosti, například u uklízení, rozmontovávání elektronických zařízení, apod. Je možné, že něco podobného se děje Vašemu příteli a "zasekává" se někde po cestě. Těžko však takto na dálku hádat. Doporučila bych s přítelem o problému otevřeně mluvit, říct mu, jak se cítíte, když se dlouho nevrací; co se ve Vás v takových chvílích děje, že o něj máte strach atd. Můžete jej zkusit poprosit, zda by si příště mohl vzít telefon anebo vyrazit pro cigarety s ním.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality