Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Nosohltan a pervitin v dutinách?

7.7.2017

Dotaz

Dobrý den Užívala jsem pervitin dva roky většinou o víkendech.(Užívala jsem nosem). Začala mi tect krev z nosu, bylo to nepříjemné při každém nádechu a výdechu jsem citila bolest .Poslední půl rok mého užívání s milencem ,mi chyběla energie i po te , co jsem si dala . Stávalo se mi čím dál častěji , že jsem před sebou měla nasypáno ,ale trvalo mi půl hodiny nez jsem si dala.Hodně jsem nad sebou začala přemýšlet především ,když jsem byla pod vlivem pervitinu . Vážila jsem 48 kilo . Věděla jsem ,že tohle nikam nevede chtěla jsem začít žít lepší život vystudovat školu a začít podnikat. Po těchto dvou krušných letech se mi povedlo přestat. Přestala jsem se obklopovat špatnými lidmi a odstranila jsem ze sveho života i milence,kterého jsem milovala,prestala jsem poslouchat EDM (house hudba). Udělala jsem si certifikát na barmana a začala jsem brigadne pracovat v klubu ,kde jsem si našla přítele. Teď už je to půl roku co drogy neberu ,dokonce jsem prestala i kouřit a pít alkohol . Je léto a já jsem nemocná . Moc nadšená z toho nejsem :D . Mám problémy s nosohltanem jsem strašně moc zahleněná a když smrkám vysmrkávám i krev . Může se pervitin držet pořád ještě v dutinách ? Jsem nemocná po strašně dlouhé době ,tak doufám , ze se mi dutiny vyčistí a bude vše v pořádku.

32038
 

Odpověď

Dobrý den Michaelo,

odvedla jste na sobě kus práce, moc oceňuji, že jste přehodnotila cestu provázenou pervitinem a vybrala jste si zdravý životní styl. Chápu, že z nemoci teď nejste nadšená obzvlášť po tom, co žijete zdravěji.

Co se týče Vašich potíží, s pervitinem ještě souviset můžou, ale ne tím způsobem, že by pervitin zůstal v dutinách. Po půl roce je pervitin již z těla pryč. Přesto se ale dva roky užívání nosem mohly podepsat na dýchací soustavě, obzvláště když jste už před tím pociťovala potíže. Je možné, že je Váš nosohltan citlivější, hůře se hojí a hůře reaguje na onemocnění. Těžko to ale zhodnotíme takhle přes internet, ideální je osobní návštěva lékaře, pokud by se potíže nelepšily. Přitom mu nemusíte o pervitinu říkat, pokud nechcete.

Ať je Vám brzy lépe a ať se Vám daří,

Poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality