Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Mohou ještě něco najít v krvi?

16.7.2017

Dotaz

Dobrý den, řeším jeden problém jsem muž 24let/100kg drogově nazávislý dám si max 2-3x do roka nějakou drogu na festivalu a to se stalo i minulý týden, kdy jsem si dal kokain a trochu mě zbylo, tak na další festivale o 6 dní později ve čtvrtek v 11 večer jsem si dal zbytek, malou čáru max. 0,2 gramu kokainu. V sobotu v 16:00 mě zastavila policie a dali mě líznout a měl jsem tam pozitivní kokain a metamfetamin čárky byly úplně světlé, nešli skoro vidět tak mě vzali raději na moč a krev a mám obavy abych nepřišel o papíry, ikdyž jsem se citíl úplně normálně a nemohlo mě to nijak ovlivnit, bylo toho fakt malo a je to přesně 40 hodin od požití drogy, kterou jsem šnupl. Tak se chci zeptat myslíte, že po takové době můžou najít v krvi větší množství než je povoleno? A ještě se chci zeptat když tam něco bude tak jsem zapsaný v tresným rejstřiku ? Moc děkuji.

32022
 

Odpověď

Dobrý den,

podobně jako tazateli před Vámi jsem nucen napsat, že je v obdobných případech složité cokoliv spolehlivěji předpovídat.

Je potřeba také zdůraznit, že zásadní budou pouze a jen výsledky krevních testů (jen ty jsou směrodatné pro zjištění finálních hodnot psychoaktivní látky v krevní vzorku). Mohu uvést, že vzhledem k 40 hodinové prodlevě od posledního užití existuje solidní šance, že testy již nebudou pozitivní (a měly by být pod tímto limitem), viz naše tabulka Testy na drogy.

Pakliže by výsledky hypoteticky pozitivní byly, tak by záleželo, zda by vše bylo definováno jako přestupek nebo jako trestný čin (a na případných hodnotách v ng/ml nad limit). Zde bych Vám doporučil vše probrat přímo s anonymní, bezplatnou Drogovou právní poradnou A.N.O., která se na danou právní oblast specializuje (je možné emailem či telefonicky).

Zdraví Vás poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality