Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Speedball

17.7.2017

Dotaz

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně speedballu, což by měla být kombinace pervitinu s heroinem (nebo jiný stimulant + heroin). Na internetu jsem nenašla bližší informace jak rozeznat údajně "čistý" pervitin od speedballu. Účinky nejsou vůbec nikde konkrétně specifikované. Mám důvodné podezření, že jsem tuto kombinaci užila v domnění, že je to pervitin. Sice jsme už jeli v tahu druhý den (takže je mi jasné, že tělo je unavené) ale přes to většinou při šňupání pervitinu jsem nabuzená i tak. Tentokrát jsem asi po půl hodině po užití začala usínat a to dokonce během sexu. Zavírali se mi oči a cítila jsem znatelnější potřebu spánku než před šňupnutím. Dalších asi 6h jsem byla silně nervozní, přecitlivělá, musela jsem se neustále pohybovat i když takové nutkání jinak vždy ovlivním. Přítel chtěl brečet ale nešlo to, zároveň necítil strach a oba jsme byli na dojezdu až moc klidní. Byl to ten zmíněný speedball? Co to ještě mohlo být jiného mimo něj za látku?? Vzhledově to byla naprosto čistá bílá krystalická látka, hořké chuti.

32020
 

Odpověď

Dobrý den,

máte pravdu, speedball je označení pro kombinaci psychostimulační látky (obvykle metamfetaminu) a opiátů. Co se týče informací týkajících se odlišení "speedballu" od pervitinu, jsme na tom obdobně. Nedisponujeme spolehlivými údaji, jak jej spolehlivěji rozeznat (bez podrobné chemické analýzy), tudíž Vám nedokážu odpovědět, zdali to mohl být speedball anebo zcela jiná látka či mix (v úvahu by šlo vzít např. některou substanci z kategorie tzv. reseach chemicals, které mohou být velmi nevyzpytatelné, viz např. tento text). Zároveň by se hypoteticky nabízela varianta (pakliže např. užíváte metamfetamin častěji), že organismus již byl sám o sobě unavený a reagoval jinak než obvykle.

Hypoteticky by po domluvě a za určitých podmínek mělo být možné provést chemickou analýzu vzorku (v pražském Ústavu soudního lékařství a toxikologie). Zkuste se případně poptat na výše uvedeném kontaktu.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality