Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin, Kamagra, Poppers, slabý dojezd

3.9.2017

Dotaz

Zdravim do poradne, Asi dva roky beriem pervitin. Zo zaciatku menej casto a nepravidelne. Raz som ho vsak vyskusal pri analnom sexe a bolo to take silne, ze odvtedy to chcem pri sexe zazivat znova a znova. Samozrejme sex len s ochranou, no zato poriadny a vasnivy. Aby som co najviac ochranil telo, piko si davam do ampulky, ktoru prehltnem. Do ampulky si dam jednu lajnu a pocas vecera uzijem max 1,5 lajny. Obcas si dam piko ked potrebujem sa odprezentovat medzi ludmi, pretoze som zakriknuty a nerad sa pohybujem vo velkej spolocnosti. Niekedy si dam davku raz do tyzdna, inokedy dvakrat obden. Vzdy v tu noc nespim, iba lezim, bdiem a nasledujucu noc sa vyspim. Pri sexe pouzivam zaroven aj poppers a kamagru. Pri kombinacii vsetkych troch latok mam nizky tlak, pretoze sa mi dost kruti hlava. Pokial ale nechodim, zvladam to s prehladom. Stalo sa mi za cely cas iba trikrat, ze som odpadol a zamdlel na par minut. V poslednych mesiacoch vsak nepocitujem ziadny dojazd, citim iba unavu ale nic viac. Mnohi popisuju tazke dojazdy, no u mna ich uz necitim. Citim iba silnejsie bitie srdca, co mi nerobi ziadny problem a citim sa dobre. Je to normalne? Nechcem v buducnosti s drogou pokracovat a pride cas kedy chcem skoncit. Mozete mi poradit, preco mavam slabe dojazdy bez nejakych tazkych situacii?

31968
 

Odpověď

Dobrý den Bero,

děkuji za důvěru, se kterou se obracíte na naši poradnu. Ptáte se, jak je možné, že nepociťujete silné dojezdy, ale spíše jen únavu a silné bití srdce.

Reakce na užití drog bývají velmi individuální a proto je těžké na Vaši otázku jednoznačně odpovědět. Napadá mne několik hypotéz. Vámi popisované slabé dojezdy mohou souviset s tím, že neužíváte příliš vysokou dávku a také píšete, že dávku nezvyšujete a držíte stabilně na maximálně 1,5 lajny. Při dlouhodobějším užívání si často organismus na užitou dávku zvykne, což může se slabšími dojezdy souviset. Příčina může být také v tom, s čím piko kombinujete. Mezi pervitinem a léky na podporu erekce a sexuální aktivity může docházet k různým interakcím a mohlo by to vést také k slabšímu dojezdu.

Kombinace těchto látek je však zároveň považována za velmi nebezpečnou. Kombinace Viagry nebo její náhražky Kamagry s Poppers je kontraindikováno, neboť způsobuje enormní zatížení organismu. Podobně je to i s kombinací Kamagry (i Viagry a stejně působících léků) s drogami. Může dojít k přílišnému zvýšení či snížení krevního tlaku, srdeční arytmii a celkovému kolapsu organismu. Sám píšete, že jste již třikrát po této kombinaci omdlel, proto si dovolím navrhnout, abyste do budoucna raději zvážil, zda takto riskovat. Konečné rozhodnutí je ale samozřejmě pouze na Vás.

Zdraví poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality