Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

THC, moč, záměna

6.9.2017

Dotaz

Dobrý den, v nejbližších dnech jdu na nečekaně brzskou vstupní lékařskou prohlídku do zaměstnání na pozici řidič autobusu a mám s sebou přinést ranní moč. Dlouhodobě denně užívám marihuanu,pred 5dny jsem s tim kvůli dobré pracovní prilezitosti prestal. Jsem si jistý, že pokud by mou moč testovali i na drogy (což je asi při takovém testování běžné), bude výsledek pozitivní. Napadlo mě moč zaměnit za moč kamaráda stejného věku, který marihuanu nikdy neužíval. Jelikož mám moč přinést s sebou, určitě nebude hrát roli teplota, jak zde odpovídáte na podobné dotazy. Zajímá mě spíše, co všechno se dá považovat za riziko při záměně. Zda byste mohli být více konkrétní a zda lze poznat moč někoho jiného,když mou moč nikdy netestovali. S kamarádem jsme stejného věku i postavy. Děkuji za odpověď.

31965
 

Odpověď

Dobrý den Adame,

děkujeme za oslovení naší poradny, ale nic konkrétnějšího, než jsme odpovídali v obdobných dotazech, Vám již bohužel nenapíšu. Jde o to, že se v oblasti psychoaktivních látek specializujeme přece jen na jiná témata, zároveň není tak úplně smyslem našeho poradenství (pohledem etiky) radit, co konkrétně dělat pro obelhání drogových testů.

Co se týče doby, po kterou lze marihuanu v moči odhalit, můžete se orientovat podle této naší tabulky. Anebo ještě lépe, můžete si podobný test provést ještě předtím doma (jsou dostupné v lékárnách a na internetu). Je totiž možné, že se v době, kdy na testy půjdete, budete už nacházet na hranici detekovatelnosti.

Nabízí se také případné oslovení nejbližšího toxikologického ústavu, který by měl mít detailnější údaje ohledně testování moči. Snad budete mít víc štěstí.

Děkujeme za pochopení. Poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality