Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Za jak dlouho se dostane marihuana z těla?

20.11.2017

Dotaz

Dobrý den, když kouřím trávu cca 2 večery v týdnu, ne jede, ale více jointů, jsem příležitostný uživatel, nebo dlouhodobý? Pokud jsem dlouhodobý, tak za jakou časovou dobu se dostanu do čistoty? (Jsem normální postavy, věk 30, tráva ze skleníku) Kvůli pracovní nutnosti řídit auto bych chtěl kouřit jen příležitostně a tím snížit riziko sebrání řp. Díky za info

31869
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Pokud takto kouříte marihuanu pravidelně, jste spíše dlouhodobý uživatel. Samotné označení dlouhodobý uživatel však v podstatě nic neříká. Frekvence užívání je jen jeden z mnoha faktorů, kam dále patří například typ drogového testu, síla užité marihuany, množství, rychlost metabolismu atd. Z těchto důvodů přesná doba, kdy se Vaše tělo vyčistí, nelze stanovit a proto i v naší tabulce, kam můžete nahlédnout, jsou uvedené pouze orientační doby (daný čas se tedy může pohybovat v rozmezí zhruba 12 hodin až 7 dnů v závislosti na výše popsaných proměnných).

Policie používá při dopravních kontrolách většinou orientační testy, které zjišťují přítomnost látky a nerozlišují, jestli jste pod vlivem nebo ne a které nejsou 100 % spolehlivé (více viz tento text). V případě, kdybyste vyšel v orientačních testech pozitivně a od posledního užití již uplynula delší doba (alespoň 12 a více hodin), je vhodné trvat na podstoupení krevního toxikologického a lékařského vyšetření, které může prokázat, že již pod vlivem nejste a že v krvi nemáte tzv. aktivní metabolity THC anebo je máte již pod touto hladinou (viz tabulka).

Pokud chcete mít větší jistotu, můžete využít některý z volně prodejných orientačních testů, které se dají zakoupit v lékárnách.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality