Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Rozdíly ve způsobu užití marihuany

28.11.2017

Dotaz

Dobry den lisi se nejak v dohledatelnosti v krvi moci vlasech a tak kdyz uziju marihuanu pomoci jointu ,edibles kyble atd ? Je mi jasny ze zalezi na mnozstvi sile veku vaze jak se clovek hejbe a tak -_- A za jak dlouho zacinaji pusobit ucinky z edibles ? Existuje nejaky edibles u ktereho nastupuje ucinek okamzite ? A jak pusobi rozdilne stavy ? Kdyz dam brko nebo kybl je mi jasny ze mam oci otekly a tak ale co edibles lisi se to tak nejak ? Jako kolacky a tak

31856
 

Odpověď

Dobrý den,

při užití potravin vyráběných z marihuany se THC do krevního řečiště a mozku dostává přes žaludek a játra. Tento proces je oproti kouření marihuany pomalejší (účinná látka při kouření jde do krve přímo z plic) a stav bývá také často popisován jako mnohem nevyzpytatelnější, intenzivnější a delší. Nelze ho totiž zastavit jako u kouření, kdy už si nepotáhnete. Ani ovlivnit, protože jídlo už je snědené a látky jdou dále do krve, i když už stav není příjemný. Proto je konzumace takovýchto potravin oproti kouření rizikovější v tom, že se hůře odhaduje množství účinné látky a snadněji dochází k předávkování. Samotné účinky nastupují v rozmezí zhruba 30 min až 2 hodin a v zásadě se neliší (jedná se o stejnou účinnou látku). Potravina s aktivními látkami konopí, která by působila okamžitě, neexistuje.

Vzhledem k pomalejšímu nástupu lze předpokládat, že se doba dohledatelnosti také o něco prodlouží. Rozhodujícími faktory však stále bude množství a síla marihuany, rychlost metabolismu, tolerance atd. než způsob, jakým marihuanu užijete.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality