Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Seminární práce

4.12.2017

Dotaz

Dobrý deň,som študentka gymnázia a robím seminarnu prácu na tému nové psychoaktivne latky. Chcela by som vás požiadať len o pár minút času a ak by sa vám dalo,či by ste odpovedali na pár otazok. Bola by som vám nesmierne vďačná! Kazdopadne,ak by ste sa teda rozhodli pomôcť mi tymto spôsobom,toto sú moje otázky: 1. Aká je priemerná veková kategória ľudí,ktorí vám sem do poradne píšu,prípadne najnizsi a najvyšší vek? 2.s akými konkrétnymi drogami najčastejšie prichádzajú do kontaktu ? 3.ake sú najčastejšie dovody,preco ludia beru drogy? 4.pisu vám ľudia len ohladom klasickych drog (heroín..),alebo ide niekedy aj o npl(dizajnérske drogy)? Ak áno,aké sú to konkrétne? 5.v čom spočíva nebezpečenstvo npl? Sú o tom ľudia informovaní alebo je to pre nich zatial skôr nieco neznáme? 6.co vedia mladí o nových psychoaktívnych látkach,vedia o ich účinkoch,o tom,z čoho sú zložené a pod.? 7.castejsie si pýtajú už konretnu pomoc pri (po) užívaní týchto látok alebo sa skôr chcú o nich len informovať? 8. na čo sa ľudia najčastejšie pýtajú? Čo ich zaujíma ohľadom ohľadom drog? Vopred ďakujem za AKUKOLVEK odpoveď,len by som vás veľmi pekne chcela poprosiť,či by bolo možné odpovedať vpriebehu tohto týždňa,vzhľadom na to,že prácu potrebujem budúci týždeň už odovzdať. Ospravedlňujem sa,že táto "otázka" sa netýka drogovej poradne,no verím,že by ste mi mohli pomôcť aj takto. Prajem krásny deň!

31849
 

Odpověď

Dobrý den Lenko,

tato poradna opravdu slouží především k zodpovídání dotazů lidí, kteří se v souvislosti s drogami dostali do potíží.

Je pravda, že je naším cílem také přinášet objektivní informace o drogách, což může být například i v rámci dotazů studentů pro potřeby seminárních prací. Nicméně si to dovedu představit spíše po předchozí domluvě a ne v tak šibeničním termínu také vzhledem k tomu, že se jedná o velmi obsáhlé otázky.

Spoustu odpovědí můžete i Vy sama najít přímo na webu naší poradny při procházení již zodpovězených dotazů - lze je filtrovat dle drogy (jednou z kategorií jsou dokonce i nové syntetické drogy) i dle tématického okruhu. Dalším nápomocným zdrojem může být web drogy-info.cz a také publikace K. Kalina a kol.: Drogy a drogové závislosti (ke stažení 1. díl ZDE a 2. díl ZDE), kde najdete mimo jiné shrnuty příčiny, proč lidé užívají psychoaktivní látky.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality