Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Léky na srdce a extáze

20.12.2017

Dotaz

Dobrý večer. Chci se zeptat, blíží se silvestr a chceme si užít s přáteli nový rok, chceme použít extazy,bohužel před pár dny jsem zjistila, že srdce občas má vysoké ozvy, a také se i ty ozvy sníží. Doktor mi chtěl pomoct a předepsal mi na zkoušku slabé prášky na zmírnění. Žádný projevy necítím, není mi zle, nebolí mě u srdce, cejtim se v pohodě. Přestala jsem kouřit, pít alkohol a také jsem omezila marihuanu. Extazy jsem užívala o prázdninách tohoto roku, vim jaké jsou stavy, a proto potřebuju pomoc, kdybych si prášky před silvestrem a po nevzala, a na párty užila extazy, je nějaká šance, že bych stav nějak dokázala bez nějakého problému?

31822
 

Odpověď

Dobrý den,

účinky extáze jsou mimo jiné stimulační a mají vliv na zvýšení srdečního tepu i tlaku krve. Tím jdou proti účinkům léků, které Vám předepsal lékař. Jejich případné vysazení a užití extáze místo nich, tak může narušit jejich účinek a rozkolísat jejich hladinu v krvi, která by měla být (nejen) u léků na srdce stabilní.

Jestli je šance, že stav zvládnete bez nějakého problému, si jako nelékaři netroufáme odhadnout. Možné jsou obě varianty, že se užitím vystavíte ohrožení a nepříjemným stavům, i že se vše obejde bez subjektivně pociťovaných potíží. Navíc do hry vstupuje i set a setting, tedy Váš psychický i fyzický stav při užití a okolí, kde užijete (obavy a strach z účinků "zda vše dopadne dobře nebo ne", mohou mít na výsledný stav také negativní vliv). Konečné rozhodnutí, zda extázi užijete, však zůstává na Vás.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality