Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Dojezd několik dnů

4.1.2018

Dotaz

Dobrý den, S užívám extáze jsem měla zkušenost v minulých letech, spíše rekreačně. Vždy jednou za čas, když byla příležitost, ale vždy s každým dalším požitím jsem měla horší a horší dojezdy. Přestala jsem to užívat a už asi rok jsem si nedala. Teď na Nový rok jsem si však dala cca 1,5 extáze. K tomu později jeden ritalin. Den poté byl strašný. Bolest žaludku, hlavy a motání hlavy mám však již tři dny. Není to nijak zvlášť intenzivní, ale mám trochu strach. Rozhodně mě to utvrdilo v tom, že již nic takového požívat nebudu. Ale co mám dělat s tou nevolností? Zkouším bylinkové čaje, ale vždy večer je to nejhorší. Nemůžu spát a bolí mě žaludek, k tomu je mi horko. Je běžné mít dojezd i několik dní? Děkuju za odpověď.

31803
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za důvěru. Co se týče "dojezdu" po dobu několika dní, není to úplně standardní, ale i taková varianta je možná, přece jen záleží na individuálních charakteristikách a citlivosti každého uživatele. Váš postup na zklidnění trávicí soustavy je optimální. Pokud by se ovšem do doby, kdy k Vám přijde tato naše odpověď situace výrazně nezlepšila, je lepší raději nic neriskovat a navštívit praktického lékaře, ve hře může být i jiné somatické onemocnění, žaludeční vředy atd.

Také bych ještě rád podotknul, že pohledem harm reduction (snižování rizik) přestavuje kombinace více psychoaktivních látek během jednoho večera o dost větší risk a hazard se zdravím oproti jejich nemixování. Z tohoto důvodu oceňuji, že máte do budoucna jasno a že již nic takového požívat nebudete.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality