Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Na co si dát pozor při první extázi

6.1.2018

Dotaz

Dobrý den, v létě jedeme s holkama na festival a já plánuji užít extázi. Mám z toho respekt, ale zároveň to chci vyzkoušet, je to dvoudenní festival EDM, takže by se hodilo něco, abych to vydržela. Moje první otázka zní, zda mám extázi poprvé užít v klubu, kde je daleko méně lidí a podle toho, co to se mnou udělá to vyzkoušet až na festivalu? A druhá otázka zní, že poprvé si chci dát určitě čtvrtku. No a když to se mnou nic neudělá, mohu si vzít další čtvrtku v rozestupu třeba hodiny? Děkuji za odpověď.

31798
 

Odpověď

Dobrý den,

je fajn, že přemýšlíte takhle dopředu a plánujete si co možná nejbezpečnější způsob užití. Užití drog nebude nikdy zcela bez rizik, ale pokud se i přesto rozhodnete extázi užít, je dobré se alespoň snažit potížím předejít.

Rozhodně má cenu užít nejdříve co nejmenší množství vzhledem k tomu, že obsah MDMA v extázi může být velmi různý a mohou být přítomny také různé další příměsi. Platí přitom, že během hodiny by člověk měl už o účincích extáze vědět. Ovšem pokud byste nic necítila, může to znamenat, že obsah MDMA byl menší, ale klidně také že extáze obsahuje úplně jiné látky, různě nebezpečné. V tomto našem článku se můžete dočíst víc.

Nedokážu odpovědět přímo na to, jestli je lepší užít nejdřív v klubu a potom na festivalu. Spíš bych to vzala z jiného konce - je dobré být v příjemném prostředí, s možností odpočinku, čerstvého vzduchu, doplňování tekutin a mít u sebe někoho, kdo v případě potíží přivolá pomoc.

Spoustu tipů na zmírnění rizik se můžete dočíst na našem webu (nebo na tomto webu v angličtině), nicméně vždy je potřeba počítat s tím, že každý organismus funguje jinak a mohou se sejít různé okolnosti, za kterých bude užití rizikové. Ještě jednou proto chci ocenit, že vše zvažujete dopředu a zjišťujete si pro sebe informace.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality