Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Testy na kokain

15.1.2018

Dotaz

Dobry den, prosim Vas o radu, kokain uzivam vikendovo tak cca 1g. Posledne 3 vikendy som uzil cca 3g. Od posledneho uzitia su to 4 dni a za dalsich 11 dni teda od uzitia spolu 15 dni sa chystam na test odobratim vzorky mocu. V tabulkach sa vseobecne uvadza ze kokain sa v moci udrzi max 3-5 dni. Existuje moznost ze po 15 dnoch budem pozitivny ? Kupil som si detox caj a chystam sa par dni pred testom otestovat sam, mocovym testom zakupenym v lekarni, na ktorom je dokonca napisane ze dokaze zistit 5 tipov drog az 6-tyzdnov od doby uzitia, jednorazovy, stoji cca 7€, co mi nesedi povedzme v porovnani s vasimi tabulkami, jedna sa podla vas len o makreting? Budem rad za kazdy nazor na moju situaciu. s pozdravom Dakujem

31777
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Podle námi dostupných informací považuji za velice nepravděpodobné, že by test z moči provedený 15 dnů od posledního užití kokainu, mohl vyjít pozitivně. O volně prodejném testu z moči, který by byl schopný odhalit různé psychoaktivní látky po takto dlouhé době od užití nevím a nemyslím, že je to reálné. Nejblíže zmiňované době je doba detekce THC v moči, která se v některých případech může pohybovat až do 4 týdnů od užití. U ostatních látek jsou tyto doby mnohem kratší (viz tabulka TESTY).

Je dobře, že se chcete sám předem pro jistotu otestovat a také to, že jste si dal alespoň před testy od kokainu pauzu. Vím, že se na to neptáte, ale musím ještě říct, že užívání takového množství kokainu pravidelně každý víkend, může představovat velkou zátež pro organismus a snadno se může změnit v závislost, která vzniká u těchto látek velice rychle a nenápadně.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality