Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Extáze, kokain a alkohol

20.1.2018

Dotaz

Dobrý den, včera jsem si na party dal pul extaze, mezitim lajnu kokainu a po hodine a pul jsem si dal druhou pulku extosky, abych jel porad v kuse. Nejaky cas na to jsem se dostal do stavu, ze jsem byl unaven, chtelo se mi spat, a docela jsem se uz necitil prijemne, popravde jsem hledal na internetu co to ma znamenat a nikde jsem nemohl nic najit. Tak tedy se ted alespon zpetne obracim na Vas, pripadne, abych byl priste moudrejsi. Necekal jsem, ze se mi bude chtit spat, nicmene jsem se snazil byt pri vedomi a pohybovat se. Ted jsem na tom dobre, az prekvapive dobre. Jeste je pravda, ze jsem od odpoledne az na vstup na party pil alkohol tak 0.5 l vodky.. Dekuji za odpoved

31768
 

Odpověď

Dobrý den,

je fajn, že si zjišťujete informace, abyste příště, jak píšete, mohl být moudřejší. Chápu, že Vás únava překvapila vzhledem k tomu, že extáze a kokain typicky účinkují opačně. Nicméně pravděpodobná varianta, proč jste se už necítil příjemně a chtělo se Vám spát, může být kvůli kombinaci s alkoholem.

Půl litru vodky je opravdu hodně už samo o sobě. Pokud člověk užije stimulační drogy jako extáze a kokain, může se zdát, že z alkoholu vystřízlivěl, to ovšem neznamená, že by účinky alkoholu zmizely. Naopak alkohol v těle stále působí, jen jsou potlačeny jeho viditelné projevy. Je možné, že ve Vašem případě takové množství alkoholu nakonec přebilo stimulační látky a ovlivnilo jejich projevy. A při takové kombinaci je také velmi pravděpodobné, že člověku bude špatně, je to obrovská zátěž pro organismus.

Nepíšete, jak často extázi či kokain užíváte, ale zde by mohla být také souvislost. Pokud by šlo o častější záležitost, nepříjemné stavy by byly také logické z pohledu vyčerpání organismu (a neuropřenašečů) a minimálního času na regeneraci.

Takže reakce Vašeho těla byla nakonec pochopitelná a popravdě to klidně mohlo být horší. Proto je lepší se podobným kombinacím vyhnout.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality