Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pozitivní test

24.1.2018

Dotaz

Dobry den. 10 let sem byla uzivatelka pervitinu. Pred rokem se nam narodila dcera a ja ze dne na den prestala s uzivanim. Od te doby jsem cista...kazdy tyden chodim na testy na podane ruce a take k doktorovi davat moc na laboratorni testovani. Posledni dva testy u doktora meli byt pozitivni. V priade ze by i ten dalsi byl pozitivni musi to nahlasit na socialku a vzhledem k me minulosti mi nikdo neveri ale ja vim ze sem nepozila zadnou drogu. Nedokazu si to vysvetlit. Mam strach protoze bych to asi neprezila. Jak je to mozne? Je treba moznost ze by to bylo z pobytu ve stejne mistnosti kde nekdo kouril pervitin? Nebo treba z manipulace s drogou. Treba pres kuzi? Prosim o radu. Miluji svoji dceru nadevsechno a sem z drog uz venku. Ani chute uz nemam takze sem bezradna ze situace ve ktere jsem.

31761
 

Odpověď

Dobrý den Petro,

děkujeme za oslovení naší poradny. Jsme moc rádi, že se Vám podařilo dostat se z pervitinu. Zároveň je nám líto, že se Vaše situace takto komplikuje, a že máte pozitivní test na pervitin, aniž byste jej užila. Vzhledem k tomu, že v týmu nemáme přímo toxikologa, tak bych Vám doporučil vše prokonzultovat v některém z pracovišť soudní toxikologie (např. ZDE), třeba je něco konkrétního napadne. Nás napadá pouze možnost falešně-pozitivního orientačního drogového testu z moči (tedy nikoliv laboratorního), který mohl být způsoben např. některými léky či onemocněním (viz tento odkaz - "false positives"). Zcela hypoteticky by takový test mohl být ovlivněn také delším pobytem v uzavřené (nevětrané) místnosti, kde se pervitin kouřil.

I z těchto důvodů může být vhodné v případě jakýchkoliv nejasností využít (hned po případném falešně pozitivním orientačním drogovém testu) toxikologický test z krve, který bývá přesný. Tímto testem z krve, pokud bude proveden hned po testu z moči, můžete prokázat, že jste nic neužila.

Držíme Vám palce. Poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality