Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Kokain, dojezd

29.1.2018

Dotaz

Dobrý den, v pátek jsem byl s kamarády na mejdanu a dal si několik čar kokainu, ale bylo to od různých lidí, takže je možné, že některé ani kokain nebyly a jednalo se o perník. Každopádně jsem měl ještě dost panáků a moc sem nepil vodu. Šel sem si lehnout v sobotu okolo 11 a spal asi dve hodiny. Poté jsem usnul znovu v sest na dve hodiny a pak už to moc nešlo. Bušilo mi srdce a nebylo mi dobře. Myslím,že jsem měl i silnou depresi. Na dnešek už jsem nějakých osm hodin spal. Je to lepší, ale pořád se mi dost motá hlava. Nevíte, co bych měl udělat? Mám prostě vydržet a čekat než to odejde? NIkdy jsem s tím před tím takovou zkušenost neměl. Díky za odpověď

31753
 

Odpověď

Dobrý den Tomáši,

děkujeme za Váš dotaz. Z toho co popisujete jste užil větší množství kokainu (možná i pervitinu či dalších substancí, které mohly být do kokainu přimíchány) a alkoholu a dal tak svému tělu docela zabrat. Bušení srdce, problémy se spánkem i depresivní nálady jsou jedním z doprovodných znaků při užití stimulantů a následného dojezdu. Za normálních okolností trvá regenerace i několik dní a můžete jí trochu pomoci několika způsoby. Doporučuje se zvýšený pitný režim, který napomáhá vyplavování zbytků drog a jejich metabolitů z těla. Dále doplnění vitamínů a minerálů, které tělo při užívání stimulantů rychle ztrácí, pomocí ovocných šťáv případně multivitamínových potravinových doplňků, vydatný spánek a zdravé jídlo. K návratu psychické pohody můžete pomoci nějakou oblíbenou činností.

Pokud by však nepříjemné pocity včetně motání hlavy neodezněly a i cca po týdnu byste se cítil stejně nebo pokud by se potíže prohlubovaly, bylo by na místě navštívit lékaře, aby Vás ujistil, zda se nejedná o hlubší problém. K hladší a kratší regeneraci po užití psychoaktivních látek lze napomoct už během samotného užívání pomocí dodržení zásad bezpečnějšího užívání.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality