Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Nepříjemný zážitek po marihuaně

29.1.2018

Dotaz

Dobrý den, mám takový dotaz, jednou mě kámoši přesvědčovali abych zkusil marihuanu.. asi měsíc jsem říkal ne, ale stejně jsem šel ji vyzkoušet, když jsme došli na místo, kámoš vytáhnul drtičku a začal drtit marihuanu, vytáhnul ''Papírek'' s filtrem a ubalil brko. Každý si dál pár šluků, já jsem si dal konkrétně kolem 4. Prvních 10 minut jsem se smál každé blbosti, ale potom jsem začal myslet na to co se mi vlastně může stát, myslel jsme na to jak mi THC proudí krví.. Začalo mi bušet strašně rychle srdce, dokonce jsem ho i slyšel, potom mi v levém rameni začalo hořet a zároveň studět a strašně bolelo myslel jsem že mi upadne, kleknul jsem si na zem a držel kámošovi nohu, nevěděl jsem co mám dělat.. když to bylo lepší a chtěl jsem jít spát domů, tak jsme šli cestou a najednou mi začal brnět nějaký nerv od zubu až po nohu bylo to strašně nepříjemné.. potom jsem se vyspal a večer kolem 8 hodiny jsem se probudil a bylo vše v pohodě.. nakonec jsem zjistil že jsem měl jeden z nejsilnějších modelů který se jmenuje AK-47.. tak bych se chtěl zeptat jestli to je normální, nebo jestli nemám alergii

31749
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Obdobné zážitky po užití marihuany nejsou příliš neobvyklé. Zvláště jedná-li se opravdu o vysoce potentní model (mezi které může AK-47 jistě patřit) a zároveň Vaši první zkušenost s marihuanou. Vetší množství THC pak standardně může vyvolat nepříjemné stavy, které poté ještě prohloubí následná panika a strach ohledně toho, co se děje a naopak.

To co se stalo, ještě nemusí nutně znamenat, že máte alergii, spíše to značí, že můžete být na tuto látku citlivý a že by případné další užívání mohlo být rizikové. Nemusí být také naškodu, zjistit si o dané psychoaktivní látce více informací a tím předejít možným nepříjemnostem. V případě zájmu můžete za tímto účelem využít například tento TEXT (v rámci stránek naší poradny).

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality