Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Léky místo heroinu a subutexu

6.2.2018

Dotaz

Dobry den mam dotaz uzivala jsem 15let heroin nitrozilne a ted jsem uz pomalu 3 rok na metaku ale dostala jsem ted stopku a to neni poprvy za to ze.jsem si.vzala pernik takze jsem si ted musela sehnat subace abych to dala v klidu.nastoupila jsem do prace jako polojska takze je to.makacka.nezvladla.bych to.bez metaku byla jsem.na 35ml takze.vite o.cem mluvim je mi opravdu zle a nedavam to proste a chtela bych se zeptat jestli se daj sehnat prasky diolanty jediny mi pomahali kdyz.jsem.byla.na detoxu v micankach zabrali mi Nechci se vratit.zpatky.na heroin subutex mi nepomaha naopak neni mi z nej dobre jeste vetdi mam krize predem dekuji za odpoved.Erika

31739
 

Odpověď

Dobrý den Eriko,

chápu, že hledáte, co by Vám v nynější situaci pomohlo. Věřím, že to je teď s novou prací a stopkou na metadonu náročné. Ale co se týče léků, o kterých píšete, to je vždy potřeba probírat osobně s lékařem, který Vám jako jediný může léky po konzultaci předepsat. Ideálně pokud bude vědět co nejvíc o Vaší situaci, může Vám poradit co nejvhodnější variantu. Ještě musím dodat, že užíváním léků, které si sama seženete právě bez konzultace s lékařem, si můžete i ublížit.

Moc bych Vás chtěla podpořit v tom, že se nechcete už vrátit zpátky k heroinu. I z toho důvodu může být dobré být v kontaktu s lékařem nebo jiným odborníkem, který Vám může pomoci zvládat krize a fungovat bez heroinu. Třeba do doby než Vás budou moci znovu přijmout na metadon. Kromě léků také často lidem pomáhá dlouhodobější spolupráce třeba s psychoterapeutem (nebo jiná forma ambulantní léčby), zkrátka kromě těla pěčovat také o psychiku.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality