Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Kokain a třes

14.2.2018

Dotaz

Dobry den, necitim se dobre po jednorazovem poziti kokainu. Mel jsem dve mensi lajny. Po poziti jsem krome znamych ucinku mel velmi silny tres v kolenou i celem tele a krecovite zatnute zuby, ale celkovy stav v ten moment nebyl vylozene neprijemny. Problem je ze i try dny po poziti citim lehky tres v celem tele a cukani mimickych svalu v obliceji. Napriklad pri usmevu nemam vsechny svaly zcela pod kontrolou a je tezke udrzet/udelat urcity vyraz. Na prvni pohled to neni znat, takze to neni zadny extrem jak by se z popisu mohlo zdat ale je to pro me neprijemne. Urcite to nebyl uplne cisty kokain, je mozne ze takhle pusobi nejaka z primesi? Je to pri detoxikaci po jednorazovem uziti normalni a jde o kratkodoby problem? Muze se jednat o trvaly stav? Dekuji

31720
 

Odpověď

Dobrý den,

stav, který popisujete (třes v celém těle a cukání mimických svalů) není úplně standardní a bývá obvykle spojený spíše s předávkováním kokainem (anebo jinou obdobnou psychostimulační látkou). Ohledně případné příměsi opravdu těžko odhadovat, hypoteticky by ale bylo možné, že jste na danou látku (látky) zvýšeně citlivý. Mimochodem, pohledem neurofyziologie může jít o dozvuky nebezpečně zvýšené transmise katecholaminu, která vede ke špatné komunikaci mezi nervovými buňkami (během níž uživatel pociťuje nekontrolovatelné pohyby svalů).

Faktem také je, že by takovéto vedlejší účinky měly během několika dnů vymizet. Tři dny jsou už poměrně dlouhá doba a pokud by se situace výrazněji nezlepšila do doby, než k Vám dojde moje odpověď, tak by bylo bezpečnější navštívit praktického lékaře a příznaky s ním raději probrat.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality