Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Pervitin a brnění ve tváři

18.2.2018

Dotaz

Dobrý den, mám otázku, na kterou se mi nepodařilo nikde nalézt odpověď, a proto píši sem... Občas užívám pervitin (nosem) a v poslední době mě zaskočila taková věc, která ani nevím, zda souvisí s užíváním.. Poslední dobou, např. při čištění zubů, cítím jakési vibrace v dolní části pravé tváře při čištění chrupu na pravé straně (šňupu pouze do pravé nosní díry, proto mě napadlo, zda to nemá nějakou souvislost..) Nedávno jsem byla u zubaře, kaz tam nemám... Stalo se mi to ale i při souloži, když mě brněla jak pravá část tváře, tak špička nosu. Může to mít nějakou souvislost? Děkuji za odpověď

31715
 

Odpověď

Dobrý den Báro,

z toho, co jsem se dočetla na uživatelských fórech, tak určitá forma znecitlivění či brnění v různých částech těla včetně obličeje po užití pervitinu není úplně neobvyklá. Popisována byla hlavně přímo při užití, ale někteří uživatelé mluvili i o tom, že tyto projevy přetrvávaly i několik dní po užití.

Takže je možné hledat souvislost přímo s užíváním pervitinu. O to spíš, pokud ve Vašem případě navíc cítíte potíže na stejné straně jako je nosní dírka, kterou šňupete. Přeci jen je pervitin silně dráždivá chemická látka, která má na tělo odpovídající "nežádoucí účinky". Ty se mohou projevit různým způsobem, pervitin zasahuje do celé řady tělesných procesů včetně psychiky.

Na druhou stranu je potřeba říct, že zde nejsme lékaři a ideálně by bylo na místě navštívit i osobně lékaře, aby mohl posoudit, jestli se nejedná o stav vyžadující léčbu. A to ať už s pervitinem souvisí, nebo ne. Nabízí se návštěva ORL anebo neurologie, ale to už nejlépe posoudí třeba Váš obvodní lékař.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality