Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Falešně pozitivní test

2.3.2018

Dotaz

Dobrý den, chci se zeptat, včera mě na benzínce zastavila PČR stim že stojím blbě atd.. Udělali mi dechovou zkoušku a test na drogy, bylo brzy ráno a já měl namířeno do práce, tudíž jsem byl ještě takový Mimo a nenapadali mě otázky kterých jsem se měl zeptat tak se chci zeptat jak je možný že jsem údajně nalizal 2 X za sebou kokain a opiata, v životě jsem nic neměl, nehulim, skoro ani nepiju, možná jednou za rok a prostě vyjdou mi 2 testy na tohle?? Podotýkám neberu ani žádné léky, nic prostě, šel jsem na zachytku na krev a moc a čekám na výsledky, ale o když vím, že jsem úplně takhle čistěj tak to člověka prostě rozhodí a a přemýšlí nad vecma jako jsou zmanipulovani výsledků atd????

31689
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za dotaz. Orientační testy, které používá PČR, bohužel nejsou zcela spolehlivé a občas tak vyjde tzv. falešná pozitivita i u osob, které nikdy žádné psychoaktivní substance neužívaly (manipulaci s testem vyloučit nelze, považuji to však za velmi nepravděpodobné, spíše se bude jednat o chybu testu). Rád bych Vás uklidnil, že do obdobné situace se v poslední době dostalo mnoho řidičů (viz např. TATO reportáž na dané téma).

Pokud jste podstoupil konfirmační vyšetření z krve, tak jste udělal dobře. Ty jsou totiž opravdu zcela přesné a užití drogy by měly jednoznačně vyloučit.

V případě dalších otázek doporučujeme přímo kontaktovat (telefonicky nebo emailem) bezplatnou, anonymní, drogovou právní poradnou A.N.O., která se zabývá danou problematikou.

Zdraví Vás poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality