Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Jak se zbavit bolesti? (pervitin, zdravotní potíže)

9.3.2018

Dotaz

pervitin a diabetes typu 1 Dobry den Diabetes mam od 13let,píchám si 4krát denně inzulin,pervitin jsem zacla uzivat v 18 letech,pravidelne.Nepiju,nehulim travu,uzivam jen P.,trva to 10 let. Cele ty roky to bylo paradni,zadne bolesti,hypoglykemie,ktere koncili castym kolapsem,nerozpoznala jsem na sobe malo cukru,ale tedkom se to sklidnilo tim chci rict ze rozpoznam hypoglykemii.nejhorsi je ze mam casty bolesti za krkem,bolesti hlavy,mzitky pred ocima,zvraceni,nevim cim by to mohlo byt.prodelala jsem zapal plic,rozpad plice a po te operaci prudusnice byla zúžena.Budu uprimna a na rovinu reknu,ze brat neprestanu.Prosim vas o pomoc a radu co bych mela a mam udelat pro to abych se zbavila bolesti,krom toho prestat brat. Predem vam dekuji za odpoved

31683
 

Odpověď

Dobrý den,

ráda bych Vám poradila, co udělat, abyste se zbavila bolesti, anebo alespoň odhadla, čím ta bolest a další nepříjemné příznaky mohou být. Bohužel to je nad síly internetového poradenství, zároveň tu ani nejsme přímo lékaři. Navíc si říkám, že i pro lékaře by takhle na dáku příznaky mohly znamenat cokoliv a bez osobní prohlídky a následné spolupráce by to úplně nešlo. K tomu všemu by bylo potřeba zohlednit i Váš celkový zdravotní stav - jak to může nebo nemůže souviset s diabetes nebo s problémy s plícemi a průdušnicí. A až potom případně zvolit léčbu anebo doporučit vhodný postup či léky na tišení bolesti.

Díky za upřímnost, je to Vaše rozhodnutí, jestli přestat nebo nepřestat brát za nynější situace. Za nás přeci jen chci napsat, že spousta potíží s dlouholetým užíváním pervitinu skutečně souviset může. Proto by podle mě stálo za to zkusit, jestli se to ve Vašem případě alespoň trochu nezlepší při pauze nebo abstinenci. Na druhou stranu neříkám, že abstinence může Vaše potíže vyřešit, proto určitě je na místě probrat vše osobně s lékařem.

Dovedu si představit, že může být těžké s běžným lékařem mluvit otevřeně, obzvlášť co se týče užívání drog. Variantou může být návštěva některého kontaktního centra (např. ZDE bývá k dispozici i lékař), kde Vám mohou dát základní zdravotní poradenství a případně dát doporučení k dalším vyšetřením a nebudou řešit, že momentálně užíváte pervitin.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality