Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Co si o tom mám myslet?

13.3.2018

Dotaz

Dobrý den. Dali jsme si s dvouma kamarády MDMA formou vhození prášku do piva... vše bylo v pořádku- účinky euforie, energie, propojení, sebevědomí. Po asi 1-2 hodinách se vše změnilo, já a jeden z kamarádů jsme byli pořad na stejne vlně a chovali jsme se jako heteraci, ale ten další z kámošu začal být hodně divný, dost odporné homosexualni chování, přitom má holku a nikdy se tak neprojevil. Úplně jiný člověk! Co si o tom mám myslet, je možné to ze byla náhoda a blby stav a nebo odkrytí pravdy... on si prý nic nepamatuje a my jsme se zatím neodhodlali zeptat. Děkuji předem za názor a vysvětlení

31675
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za důvěru a za oslovení naší poradny. Co se Vaší otázky týče, tak si bohužel nejsem jistý, zdali do ní mohu vnést takto na dálku přes internet nějaké rozuzlení. MDMA je přece jen velmi silná entaktogenní látka, která vyvolává potřebu tělesného dotyku a záleží na citlivosti nervové soustavy uživatele/experimentátora (a samozřejmě také na dávkování a dalších faktorech), jakým způsobem se užití ve finále projeví. Hodně uživatelů extáze tak má tendence se ostatních dotýkat, držet, objímat se s lidmi aj. Navíc každá tableta stejného typu, barvy i se stejným znakem může obsahovat jiné množství účinných látek a znovu se tak může u každého projevit "trochu jinak".

Za nás jsou tedy hypoteticky možné obě varianty, tedy jak odkrytí skryté náklonosti ke stejnému pohlaví, tak reakce na užití MDMA. Co za tím bylo, zjistíte s větší pravděpodobností u Vašeho kamaráda, ale obě varianty jsou vlastně přirozené.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality