Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Nepříjemný stav po kokainu

24.3.2018

Dotaz

Dobrý den, prosím o co nejrychlejší odpověď. Dříve sem nikdy žádné drogy nebral. Tak pred půl rokem sem poprve okusil jednu lajnu kokainu. Bylo mi fajn zostřene vnímání a žádný nezadouci ucinek ci dojezd. Pote sem vyzkousel kokain jeste kednou se svoji přítelkyní asi 3 měsíce po, každý jednu lajnu a zase bez problémů, pokaždé s alkoholem. Ve čtvrtek coz je odstup dalsich 3 měsíců jsme měli s kolegy velky vecirek kdy ve od 12 v noci do 7 hodin do rana jsem pil velke množství alkoholu a za tuto dobu asi každou hodinu jsem si dal jednu tenkou lajnu kokainu, bohužel pokaždé od jiného z kolegů. Vse bylo v pořádku kazdopadne sem málo pil vody a skoro nejedl a usnul jsem az kolem 13hodiny jen asi na 2 hodinky. Přičemž party měla pokračovat. Po probuzení jsem mel klasické příznaky kocoviny z alkoholu bolest hlavy unava lehka nevolnost. Vypil sem do hodinky asi litr coca coly, poté mi kolega nabídl lajnu pry ze me z toho dostane a budu moct pařit dál, byla větší nez ty předchozí, po snupnuti sem se prvních 5 minut cítil skvěle, pak sem ale začal zvracet, vlastne jen coca colu, začal tres a velke bušení srdce. Jsem trochu hypochondr takže okamžitě jsem začal stresovat, ze sem to prehnal(coz asi urcite ano) snažil sem se do sebe dostat cukry colu a vodu. Bušení,tlak na hrudi nepřestavaly pricemz jsem po chvilce vyzvracel co jsem pozrel. Po 10 minutách jsem do sebe konecne dostal vodu a sladkou tyčinku, pak mirindu. Alkohol uz sem nepozil. Rychle a silne bušení srdce stridalo intenzitu, chvili klid chvili znovu. Lehký třes rukou a lehká nevolnost. Postupne od 5 do 10 hodiny večerní jsem do sebe dostal nejake jidlo asi 3 litry vody a postupně se začala snizovat intenzita bušení srdce lehka bolest na hrudi a.pocity chladu a horka na hrudi. Stale se snažím pit hodne vody ale nemohu usnout, částečně kvuli stridajicimu buseni srdce a částečně z velkého strachu, jestli moje hloupost může mít nějaké fatální následky jako infarkt, mrtvice a podobně. Vážím 90 kilo a často sportuji. Popřípadě jak tento stav zvládnout nebo raději navštívit doktora ? A jak mluvit s doktory ? Mohu přiznat ze sem pozil kokain, nemohou me nahlasit policii ? Diky moc předem za odpověď. Janek

31656
 

Odpověď

Dobrý den Janku,

děkujeme za dotaz. Chápu závažnost Vaší situace, bohužel v možnostech naší poradny není odpovídat tak rychle, jak byste zřejmě potřeboval (standardně odpovídáme do 7 pracovních dnů viz pravidla). Proto doufám, že ve chvíli, kdy čtete odpověd, už obtíže ustaly a vše se vrátilo do normálu. Pokud ne, tak by bylo opravdu vhodné navštívit Vašeho lékaře a situaci s ním konzultovat. Lékař je vázán mlčenlivostí a v tomto případě by neměl nic nikam hlásit ani oznamovat. Proto, pokud je Váš zdravotní stav opravdu nepříjemný, považuji za bezpečnější s ním o tom, co se stalo, raději mluvit otevřeně.

To k čemu došlo mohlo být předávkování kokainem, případně jinou látkou nebo přetížení organismu a následná panika. Kombinování alkoholu s kokainem představuje pro organismus samo o sobě vysokou zátež. Navíc kokain často obsahuje různé příměsy (kofein, amfetamin, pervitin aj.) a zvláště, při užití od více osob a kombinování kokainu, se ještě více zvyšuje riziko, že se do těla dostanou další potenciálně nebezpečné látky, viz tento náš text týkající se harm reduction (snižování rizik) v dané oblasti.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality