Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Chtěl bych vyzkoušet metamfetamin

29.3.2018

Dotaz

Dobry den, Mam asi atypicky dotaz. Zeptam se zcela otevrene a za uprimnou ptevrenou odpoved budu velice vdecny. Mam moznost vyzkouset laboratorni pervitin. Maximalni mozna teoreticka cistota je zarucena. Co od toho mohu ocekavat? Jakou asi davku bych mel zvolit a pripadne, jestli dokazete odhadnout, co me ceka? Jaky stav atd? Mam metr osmdesat a 90 kilo. Jsem na 100 procent presvedcen a odhodlan, ze drogu vyzkousim. Proto me prosim v odpovedi od toho neodrazujte, budu velice potesen, odpovite-li mi otevrene a poradite. Dekuju Milan

31648
 

Odpověď

Dobrý den Milane,

děkujeme za Vaši důvěru, obávám se nicméně, že konkrétní odpověď na dotaz typu kolik užít atp. by Vám mohli dát spíše v rámci některého z internetových fór uživatelů/experimentátorů, než v naší poradně. Pokud je to poprvé, tak samozřejmě platí základní principy harm reduction (snižování rizik), tedy užít méně než více, nedávat opakovaně (v rámci vícedenního tahu), nezapomenout na doplňování tekutin, nekombinovat danou látku s jinými atp. (viz tento text) a mít následně dostatek času na regeneraci.

Alespoň obecněji zde na dané téma mohu napsat, že případná čistota pervitinu nemusí hrát až tak velkou roli v tom, že by najednou něco zásadněji měnila a nějak zázračně snižovala rizika a nežádoucí účinky spojené s konzumací pika. V lecčems by paradoxně mohly být dokonce vyšší. Z dlouhodobých zkušeností z práce s uživateli pervitinu, např. v rámci kontaktního centra, či streetworku, mohu uvést, že síla a intenzita (a tím pádem i závislostní potenciál) takové hypoteticky čisté substance může být v lecčems vyšší, nežli "průměrný materiál". Jinými slovy by si na něm uživatel/experimentátor mohl snadněji "ujet". Může se tím pádem vyplatit opatrnost a uvědomění si toho, že je možné se lehce dostat na tenký led, jelikož metamfetamin přece jen patří mezi jednu z nejsilnějších psychostimulačních látek na světě, s velkým vlivem na mozek a nervovou soustavu. Proto by bylo vhodné si ohlídat, aby to byl případně pouze jednorázový experiment.

Co Vás zhruba čeká Vám také může zprostředkovat tento text o pervitinu.

Na závěr bych chtěl již jen krátce dodat, že odpovědnost za vyzkoušení a případné důsledky je samozřejmě zcela a jen na Vás. Pokud máte v plánu risk podstoupit, tak může být důležité zabezpečit si střízlivého "sittera", který látku neužije a dohlédne na Vaše bezpečí a v případě potíží bude schopen přivolat lékařskou pomoc nebo Vás uklidnit. Zároveň zkuste být i nadále obezřetný, zvažujte všechna pro a proti, studujte co možná nejvíce informací o pervitinu, akutních účincích, vedlejších účincích a rizicích, včetně projevů závislosti při opakovaném užití.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality