Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Test na amfetaminy, THC

30.3.2018

Dotaz

Dobrý den. Dnes jsem byl při jízdě autem podroben testu na drogy, který vyšel pozitivně na amfetaminy. Následně jsem šel na krev a moč. Amfetaminy neužívám, ovšem 10 dní zpět jsem kouřil marihuanu. Policista do protokolu požádal o testování na amfetaminy. Chtěl bych se zeptat, jestli mi při tomto testování zjistí i THC, popřípadě jestli bude zaplacení testů na mě. A můj druhý dotaz zní: Pracují s benziny, oleji a podobnými látkami. Může být pozitivita na amfetaminy způsobena tímto? Popřípadě mám očekávat, že pokaždé kdy mě otestují, pojedu automaticky na krev? Neexistuje možnost nejakeho potvrzení, že to způsobují těkavé látky ze zaměstnání, nebo tak něco?

31643
 

Odpověď

Dobrý den,

vždy záleží na tom, jakou látku (či látky) bude chtít PČR v rámci toxikologických testů prověřit. S velkou pravděpodobností, z toho co píšete, zde půjde jen o přetestování amfetaminů, které jste měl falešně pozitivní v rámci orientačních drogových testů. Nutno navíc dodat, že po deseti dnech od užití marihuany je prakticky nulová šance, že by v krvi ještě byly aktivní metabolity THC (anebo byly v nadlimitním množství). Tudíž byste testy neměl ani platit. V případě jakýchkoliv hypotetických právních obtíží je pak možné se přímo obrátit na TUTO bezplatnou/anonymní právní poradnu.

Co se týče benzínu, olejů a podobných substancí, tak tyto látky by neměly způsobovat falešnou pozitivitu na amfetaminy, viz např. tyto informace ze serveru Erowid  (pod "false positives"). Takže do budoucna by testy neměly testy vycházet znovu falešně pozitivní a pokud by tak někdy vyšly, vždy se vyplácí trvat na rozboru krve, který prokáže, že jste amfetaminy neužil.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality