Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Po alkoholu jako po extázi

3.4.2018

Dotaz

Dobrý den, Mám takový problém a rád bych zjistil, zda je řešitelný. Několikrát (v dlouhých časových rozestupech) jsem měl extázi, případně čisté MDMA. Už jsem ani jedno delší dobu neměl, ale problém nastává, když se opiju. Chovám se stejně jako na extázi, kroutim se, olizuju se, protáčím očima a bohužel je potom velice těžké ráno někoho přesvědčovat, že jsem byl jen opilý. Je nějaké řešení? Zkoušel jsem brát hořčík, ale bohužel mi to nepomohlo. Zatím to řeším tak, že nepiju, ale jsou příležitosti, kdy bych si s přáteli pár panaku dal. (Oslavy narozenin, rozlučka se svobodou atd..) Děkuji za odpověď a přeji příjemný zbytek dne.

31638
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Chápu, že je to pro Vás nepříjemné. Někomu se opravdu stává, že se mu po alkoholu vrací stavy jako po extázi. S rostoucím odstupem od posledního užití extáze by se měly tyto stavy objevovat v nižší míře. Vaše dočasné řešení, že nepijete, by tomu také mělo napomoci. Až se objeví situace, kdy budete chtít alkohol pít, můžete zkusit "kontrolované pití", hlídat si, abyste nebyl příliš opilý, prokládat alkoholické nápoje nealkem atd. To by Vám mohlo umožnit kontrolovat své projevy a ve chvíli, kdy se začnete kroutit, nebo protáčet oči a budete mít možnost jim zkusit bránit - například změnou činnosti, soustředěním, snahou o uvolnění svalů aj.

Více informací, byste asi našel v některých uživatelských fórech, kde podobné "flashbacky" také popisují a každému na ně pomáhá něco jiného.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality