Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Nechtěné užití pervitinu

12.4.2018

Dotaz

Dobrý den,byl mi před dvěma lety odebran řidičský průkaz,kuli pozotvnimu testu na pervitin. Po skončení trestu jsem si opět řidičský průkaz udělal. Jelikož už o něj přijít nechci,tak po požití neřídi'm. Až zhruba po dvou dnech. Vím že i po dvou dnech na test budu pozitivní ale vejdu se do tolerance. To už mám o zkušené. Jde mi o to ze jsem byl minuli měsíc pozitvni na amfetaminy a metafe... Scim jsem pocital. A v podstate věděl ze v krvi bude jen minimální množství z kterým se vejdu do tolerance. K mému překvapení jsme tam měl nad stanovenou toleranci což mě zarazilo. A prostě jsem si stal za tím ze je to hloupost. Když jsem to říkal před klukama,tak z jednoho kamaráda vypadlo že je za to může on. Protože si to dává do kávy. A já si omylem vzal jeho hrnek. Bohužel si to uvědomil až déle,když už jsme byli pryč. A nevěděl kdo z nás ho omylem vypil. Bohužel já. Nejraději bych ho..... protože je to pro mě dost velká komplikace. Kuli práci. Prosím vás mám nějakou možnost se bránit. ? Po případě co by mu hrozilo když bych řekl pravdu ačkoli to nebyl úmysl. ? Moc děkuji za odpověď.

31626
 

Odpověď

Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Chápu, že situace, do které jste se dostal, je nepříjemná. Myslím, že vzhledem k tomu, že jste pervitin užíval i dobrovolně a omylem jste pouze překročil plánované množství, nebude mít tento způsob obhajoby (co se týče navrácení řidičského průkazu) velkou šanci na úspěch.

Nutno však říci, že nemáme v týmu právníka a oblastí práva se zaobíráme pouze okrajově. Ohledně toho, co by hrozilo kamarádovi, kdybyste řešil tuto záležitost s policií a také jestli opravdu není nějaká možnost, jak se bránit, bude lepší, když kontaktuje online drogovou Právní poradnu A.N.O., která je na tuto oblast specializována.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality