Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Může tam být metamfetamin?

12.4.2018

Dotaz

Dobrý den, můj kamarád sehnal kodein v prášku, a nevím jestli to zkusit jestli v tom není třeba metanfetamin nebo tak můžete mi prosím poradit jestli tam je?

31623
 

Odpověď

Dobrý den,

kodein se v organismus přeměňuje na morfin, což je silný opiát. Takže má tlumivé účinky, opačné, než pervitin (metamfetamin). Pouhým okem, bez chemického rozboru, nejde určit, jestli může kodein v prášku Vašeho kamaráda obsahovat i nějaké další látky. Ani jako Internetová poradna to nemůžeme vyvrátit ani potvrdit, ani to, jestli se opravdu jedná o kodein, protože ten se častěji vyskytuje v tabletách.

Napadá mě, jestli jste náhodou nemyslel kokain, který má nejčastěji podobu bílého jemného prášku a opravdu často bývá mixován s jinými látkami, jako je pervitin (metamfetamin) nebo kofein. Ani za takovéhoto předpokladu ovšem nedokážeme poradit, jestli obsahuje příměsi. To jde pouze pozborem v laboratoři, stává se to však poměrně často. Každopádně, všechny zde zmíněné látky, mají svá nezanedbatelná rizika, o těch si můžete přečíst v jednotlivých odkazech. Rozhodnutí, zda prášek od kamaráda zkonzumujete, zůstává na Vás. Pokud byste se rozhodl jej užít, je vhodné nastudovat o konkrétní látce co nejvíce informací, abyste měl představu, co se po užití může dít a doržovat základní pravidla Harm Reduction (snižování rizik). Tedy užít nejprve méně, abyste zjistil, jak silná látka to je, zároveň nezvyšovat dávku, dbát na správný set a setting, vlastní bezpečnost a dostatečný odpočinek pro regeneraci organismu a mozku.

Zdraví poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality