Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Kombinace léků, alkoholu a pervitinu

23.4.2018

Dotaz

Zdravim mam dotaz jestli jsem v nejakem ohrozeni vypila jsem behem noci 7 havana cola v 5:15h vzala rivotril 0,5 a hypnogen hodinu na to jsem si vzala pervitin male mnozstvi za 200,-kc hrozi mi neco vazneho ? Musim okamzite k lekari ? Je to nutne ? Zatim se citim fajn Predem dekuji za odpoved s pozdravem S.B

31603
 

Odpověď

Dobrý den Sáro,

bohužel není v našich možnostech odpovídat na dotazy obratem, viz pravidla poradny. Doufám, že jste v pořádku a že k vážnému stavu či ohrožení života nedošlo.

Nicméně kombinace velkého množství alkoholu a benzodiazepinů (mezi které patří i Rivotril) je potenciálně velmi nebezpečná. Může zde dojít k silnému utlumení dýchání a zadušení (v případě nevolnosti ve spánku pak k vdechnutí zvratků se smrtelnými následky). Dále zmiňujete, že jste ještě užila Hypnogen a následně pervitin. Z mého pohledu jste zkonzumovala silně rizikový koktejl látek s různými účinky a vystavila tak svoje tělo enormní zátěži. Stimulační a nabuzující působení pervitinu jde zcela proti zklidňujícímu působení léků a tento rozpor představuje obrovský nápor pro kardiovaskulární soustavu i pro psychiku. Je těžké odhadnout, jak přesně Vaše tělo na tuto kombinaci látek zareaguje a zda dojde k ohrožení života nebo stav navozený látkami odezní bez vážnějších důsledků. Je však velmi rizikové to na sobě zkoušet.

Do budoucna tedy jednoznačně doporučuji se podobným kombinacím vyhnout. V případě, že byste se přesto v budoucnu v souvislosti s užitím léků či jejich kombinace s dalšími látkami necítila dobře, doporučuji vyhledat lékaře. Při vážných zdravotních obtížích je také na místě zavolat sanitku. Můžete také zvážit, zdali takto rizikový přístup k psychoaktivním látkám nezačít řešit s odborníky z oblasti adiktologie (psycholog/terapeut), viz Mapa pomoci.

Zdraví Vás poradna EXTC

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality