Extc.cz - Drogová internetová poradna
INTERNETOVÁ PORADNA

Zodpovězený dotaz

Testy z moči

4.5.2018

Dotaz

Dobrý den, když jsem za úterý a středu měla metafetamin(4 čáry) a ve čtvrtekk sem měla extázi ,tak když mám jít v úterý na testy z moči jestli to zjistí.Měřím 150-60cm a vážím 45-50kg. Potřebovala bych poradit jak to mám ze sebe co nejdřív dostat ,aby to v úterý nezjistili.A nebo co by mi mohlo pomoct. Předem děkuji za odpověd.Potřebovala bych odpovědět co nejdříve prosím.

31586
 

Odpověď

Dobrý den Týno,

děkujeme za dotaz. V možnostech naší poradny bohužel není odpovídat tak rychle, jak byste zřejmě potřebovala. Standardně odpovídame do 7 pracovních dnů, viz pravidla.

Dobu, jak dlouho lze látky v těle najít, nelze ani na základě Vámi poslaných údaju přesněji určit. Kromě váhy hraje velkou roli i rychlost metabolismu, čistota užitého pervitinu, tolerance, specifika každého organismu a jiné. Pokud se jednalo o ojedinělé užití látek, tak pervitin lze v moči obvykle najít zhruba do 5 dnů od užití a extázi přibližně do 3 dnů (viz naše tabulka TESTY). Je tedy pravděpodobné, že testy vyjdou negativně. Testy z moči ovšem nejsou spolehlivé a mohou někdy vyjít pozitivně i v případě, že jste nic neužila. Jediná spolehlivá metoda jsou laboratorní testy.

Na závěr bych chtěl říci, že z pohledu "harm reduction" (neboli minimalizace rizik spojených s užíváním) je vhodné mezi jednotlivými užitími látek dodržovat co největší časový rozestup. Jeden den je na regeneraci těla opravdu málo a tím, že si tělo odpočine, snížíte rizika a negativní doprovodné jevy. I za dodržování zásad harm reduction je však užívání psychoaktivních látek stále vysoce rizikovou záležitostí.

Zdraví poradna EXTC

 

Aktuality

01.01.2024
Sleduj nás na FB či IG!

Veškeré další zajímavosti a aktuality týkající se nás nebo světa kolem psychoaktivních látek...

Více ...
11.06.2023
Konec zahřívanému tabáku s příchutí

Prezident Petr Pavel tento týden podepsal novelu zákona o ochraně veřejného zdraví, která mimo ji...

Více ...
02.06.2023
Chemsex – proč je to takový trend?

Jaké jsou dopady chemsexu na život? Hrozí rozvinutí závislosti? Již tuto sobotu 3.6.2023 můžete p...

Více ...
19.04.2023
Přednášky zdarma

Přijďte se dozvědět informace od zkušených odborníků na rozličná témata. Přednášku můžete navštív...

Více ...
22.03.2023
Jakými způsoby se dá užívat?

Chcete se dozvědět víc o způsobech užívání návykových látek? Nebo jak užívat s co nejmenšími rizi...

Více ...
Všechny aktuality